Odejde Frentzen z Prostu do Vánoc?

Berlín - Podle britských novinářů by měl být Heinz-Harald Frentzen oznámen jako jezdec Arrowsu ještě do Vánoc. Ale stáj má na výběr stále ještě čtyři jezdce, takže není nic jistého. Frentzen je s Arrowsem spojován již delší domu, ale jezdce zůstával stále loajální k Prostu, v němž dokončil letošní sezonu. Protože však finanční problémy francouzské stáje pokračují a čas utíká, zdá se, že Němec zvolí britskou stáj.

Frentzenův manažer Monte Field popřel, že by měl jeho klient již podepsanou smlouvu, ale jednání potvrdil. "Stále spolu jednáme, ale nic není jistého. Hovoříme o tom, jak dosáhnout dohody," uvedl Field britskému deníku The Sun.

Na místě prvního jezdce Arrows již dříve potvrdil Jose Verstappena, ale nedávná minulost naznačila, že to ještě nic neznamená. Španěl Pedro de la Rosa měl před letoškem také místo údajně jisté, ale Tom Walkinshaw ho propustil jen několik týdnů před začátkem sezony, když dal přednost Brazilci Enrique Bernoldimu, za nímž stojí nápojový gigant Red Bull. Verstappen sice do stáje také přinesl nějaké peníze, ale prý jednal s několika dalšími týmy, kdyby přece jen nakonec musel Arrows opustit.

Firma Red Bull napumpovala do monopostů Toma Walkinshawa značnou sumu, což by mělo zajistit pozici jejího chráněnce Enrique Bernoldiho. Dalším mužem, který je nyní s Arrowsem spojován je Francouz Jonathan Cochet.

Za testovacím pilotem Prostu totiž stojí France Telecom, který vlastní hlavního sponzora britského týmu,  mobilního operátora Orange. O peníze této společnost se uchází také Jordan, takže si může diktovat, kdo v týmu příští rok nastoupí. Kdo se však za volantem oranžových vozů následující sezonu objeví, zatím neví asi ani šéf stáje Tom Walkinshaw.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž