Nová stáj Toyota testovala v Monze

Monza - Mika Salo se tento týden při testech stáje Toyota vrátil za volant po delší pauze zapříčiněné rekonvalescencí po nehodě. Sala začaly bolet záda v březnu po nárazu do svodidel na francouzském okruhu Paul Richard. Bývalý pilot Sauberu, který opustil své místo ve švýcarském týmu kvůli angažmá u Toyoty, se nezranil přímo při kolizi. Záda ho však začala bolet těsně potom a tyto problémy způsobily nakonec tříměsíční pauzu. "Bylo to krásné znovu sedět za volantem. Formuli jsem nějaký čas neřídil, ale teď už mám záda v pořádku a cítím se dobře. Hlavně jsem spokojen s tím, jak se mi jelo, jen mě mrzí, že těch kilometrů nebylo víc," řekl Salo.

Toyota testovala v Monze tři dny, první dny s monopostem kroužil pouze Allan McNish, k němuž se Salo přidal až poslední den. Skot zajel nejrychlejší čas 1:29.680, zatímco Fin byl o trochu rychlejší 1:29.136. V loňské Velké ceně Itálie zajel nejrychlejší kolo 1:25.595 Mika Häkkinen. Časy se však příliš srovnávat nedají, protože při závodě je trať pokrytá vrstvou gumy, což ji činí mnohem rychlejší.

"Z různých důvodů jsme v Monze neujeli tolik, kolik jsme si představovali. Trať byla hodně hrbolatá s malou přilnavostí. To nám nedovolilo dosáhnout všeho, co jsme si předsevzali," uvedl McNish.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž