Neurčíme jedničku, říká Frank Williams

  • 2
Grove - Frank Williams nechystá pro příští rok žádné striktní pořadí jezdců ve své stáji. Reagoval tak na poznámky Ralfa Schumachera, že by měla stáj zabránit Juanu-Pablo Montoyovi, aby na něj útočil a bral mu tak body potřebné v konečném hodnocení soutěže. Williams také věří, že se oba jezdci dokáží domluvit, i když přiznal, že nejsou příliš dobrými přáteli. "Oba jsou velmi zkušení profesionálové. I když mezi nimi není žádné velké přátelství, necítím zde ani nevraživost."

Při pohledu na výsledky Montoy ve druhé polovině šampionátu může Ralf Schumacher jednou své myšlenky o určení týmové jedničky litovat. Jak se totiž nechal slyšet šéf BMW motorsport Gerhard Berger, pokud by se měl určit prioritní jezdec podle výsledků z konce sezony, byl by jím bez váhání právě Kolumbijec Montoya.

Williams letos těžil především z partnerství s německou automobilkou BMW, která mu od počátku roku 2000 dodává motory a podílí se i na vývoji vozu.
BMW nemá ve Williamsu majetkový podíl, ale má předkupní práva na 30% akcií  firmy vlastněných technickým ředitelem a spoluzakladatelem stáje Patrickem Headem. Majoritní podíl 70% má Frank Williams.

Tým Williams letos skončil třetí v Poháru konstruktérů s 80 body. Ralf Schumacher nedokázal dotáhnout do konce dobře rozjetý boj o druhou příčku a skončil nakonec mezi jezdci na čtvrtém místě se 49 body, o dvě příčky níže je Juan-Pablo Montoya se 31 body.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž