Robert Kubica

Robert Kubica - Robert Kubica skončil ve Velké ceně Malajsie druhý. | foto: ČTK

Neměli jsme jen na Ferrari, řekl Kubica

  • 11
Kuala Lumpur - Stejně suverénní jako vítězný Räikkönen byl i druhý v cíli Kubica. Polský jezdec potvrdil, že letos se musí vážně počítat s týmem BMW-Sauber i v soubojích o nejvyšší příčky. Fin Kovalainen mu nestačil. "Čekali jsme, že mclareny budou rychlejší," přiznal Kubica.

Polák se podíval na stupně vítězů ve formuli 1 podruhé v kariéře.

"Konečně se to podařilo. Od Monzy je to už téměř dva roky," radoval se. "Je to fantastický den pro celý tým."

Talentovaný pilot startoval po trestu pro jezdce McLarenu ze čtvrté příčky. Na startu si hladce poradil s Trullim a po odstoupení Massy jel druhou polovinu závodu sám pro sebe.

"Neměl jsem dobrý start. Protočila se mi kola," přiznal přesto. "Musel jsem bojovat s Trullim i Heidfeldem, ale povedlo se. Zařadil jsem se do vnitřní stopy, málem ztratil kontrolu nas autem, ale nakonec zatáčku projel a dostal se před ně. Od té chvíle jsem si jel, jak jsem potřeboval."

Kubica rovněž přiznal, že soupeřit s Ferrari v Sepangu nemohl ani náhodou, jeli si prý svou " vlastní ligu". Po odstoupení Massy neměl daleko před sebou ani za sebou žádného soupeře.

"Po druhé zastávce v boxech jsem snížil otáčky, abych šetřil motoru a v pohodě dojel do cíle."

Kubica napodobil druhé místo týmového kolegy Heidfelda z předchozího závodu v Melbourne. I díky němu patří BMW-Sauberu průběžná druhá pozice mezi týmy v Poháru konstruktérů s devatenácti body.

Nick Heidfeld neměl vydařený začátek závodu a mezi nejlepší se už nedostal. Musel se spokojit se šestou příčkou. Chuť si spravil nejrychlejším kolem závodu, kdy nečekaně předstihl Kimiho Räikkönena.

"Robert byl nejlepším jezdcem za Kimim a Nick se po nešťastném průběhu prvního kola dokázal zvednout a dokonce zajel nejrychlejší kolo závodu," zhodnotil spokojený šéf stáje Mario Theissen.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž