JAKO DOMA. Jenson Button, nováček týmu McLaren, při testech v Barceloně.

JAKO DOMA. Jenson Button, nováček týmu McLaren, při testech v Barceloně. | foto: AP

Něco s tím autem je, dumal po kvalifikaci mistr světa Button

  • 7
Osmé místo v kvalifikaci Velké ceny Bahrajnu mistra světa Buttona překvapilo. Čekal o dost horší umístění. "Celé kolo jsem se s autem doslova pral. Něco v něm, je špatně. Ten čas mě docela překvapil," přiznal nováček v týmu McLaren.

Moc nechybělo a Button opravdu byl o dost víc vzadu na startovním roštu. "Od finálové desítky kvalifikace prošel jako poslední časem po uplynutí časového limitu. Brazilce Barrichella v papírově mnohem slabším Williamsu porazil minimálním rozdílem.

"Celé odpoledne jsem měl problémy s předními koly, v každé zatáčce byla zablokovaná. Zajimavé, v dopoledním tréninku vypadalo auto v pořádku," přemýšlel Button.

Pak přišla ale kvalifikace a Button zjistil, že to nejde. Auto se tak špatně řídilo, že se dokonce musel obávat o postup do finále kvalifikace. To nakonec zvládl, ale to bylo vše.

"S těmi koly se to postupně zlepšovalo, ale v poslední jízdě v kvalifikaci zas něco v autě nefungovalo. Byl jsem rád, že jsem ho udržel na dráze."

Před závodem budou mít technici McLarenu hodně práce. Podle pravidel se sice na monopostu mezi závodem a kvalifikací nesmí pracovat, měnit nastavení nebo díly monopostu. Pokud se ale objeví závada, je možné ji opravit. Stejně jako vyměnit rozbitou součástku.

A TEĎ PŘEDJEDU SCHUMACHERA. Lewis Hamilton byl v prvním tréninku pomalejším z jezdců McLarenu.

Lewis Hamilton bude stát na startu Velké ceny Bahrajnu ve druhé řadě, ale na vítěze Vettela ztrácel v kvalifikaci více než vteřinu.

Button nebyl překvapen jen svým osmým místem, ale rovněž výkonností dvou nejlepších týmů kvalifikace Ferrari a Red Bullu.

"Lewis (týmový kolega Hamilton) je na čtvrtém místě, což není vůbec špatné, ale podívejte se na ten masivní odstup za nejlepšími třemi. Je to více než jedna vteřina!" divil se Button.

"Po testech před sezonou to tak úplně nevypadalo, ale Red Bull je opravdu velmi rychlý. Nestačilo mu dokonce ani Ferrari a ostatní ztrácejí víc, než se předpokládalo," popsal situaci své stáje McLaren úřadující šampion.

Výsledky kvalifikace najdete ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž