Montoya: Naše vozy budou bezkonkurenční

  • 7
Bogota - Kolumbijec Juan Pablo Montoya věří, že vozy BMW-Williams nebudou mít v příští sezoně mistrovství světa formule 1 konkurenci. Monoposty britsko-německé stáje budou vybaveny novými výkonnějšími motory a navíc budou mít i nový design. Šestadvacetiletý talentovaný pilot nedokončil letos ve svém prvním roce rovnou polovinu závodů kvůli závadě na motoru. Příští rok by ale podle něj mělo být všechno jinak. "Už jsem viděl nový motor. Vypadá opravdu skvěle," nechal se slyšet Montoya u příležitosti návštěvy Bogoty.

"Nebudou s ním problémy a hlavně je silnější. Vypadá to, že za rok na tom budeme opravdu dobře," věří Kolumbijec.

Motory prokazovaly ve formuli 1 velkou výkonnost už letos, ale poměrně často se porouchaly. Montoya si letos vyjel třikrát první pozici na startu, ale z vítězství se radoval jen jednou, před třemi týdny v Monze. Osm ze šestnácti závodů pro něj skončilo kvůli technické závadě.

Šéf sportovního oddělení BMW Mario Theissen prozradil jen to, že nové motory budou "lehčí, menší a výkonnější". Stáj by s jejich testováním měla začít ještě před posledním závodem sezony, který se pojede příští týden v japonské Suzuce.

Kolumbijec Juan Pablo Montoya si jede pro vítězství ve Velké ceně Itálie vozů F1


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž