Mistrem bude Räikkönen, tipuje Alonso

  • 23
Londýn - Kdo získá letošní titul mistra světa formule 1? Opět Kimi Räikkönen! Alespoň to tvrdí dvojnásobný šampion Fernando Alonso, který po přestupu do Renaultu přesunul své šance na boj o trůn šampiona do oblasti teorie, a tak před novináři místo sebe vyzdvihuje své soupeře. "Kimi bude v sezoně 2008 nejlepší," tvrdí španělský pilot.

Podle Alonsa je Ferrari v současné formě těžko k poražení a Kimi Räikkönen dokáže navázat na loňský triumf.

"Z testů není vždy možné jednoznačně rozpoznat skutečnou výkonnost týmů, ale Ferrari je stoprocentně jedním z favoritů a vzhledem k loňské sezoně si myslím, že tím chlapíkem, kterému se ostatní budou snažit přiblížit, bude Kimi Räikkönen," řekl Alonso v rozhovoru pro BBC.

"Lewis (Hamilton), (Heikki) Kovalainen a (Felipe) Massa patří také k favoritům, ale Kimiho bych řadil o trochu výše než ostatní tři piloty Ferrari a McLarenu," pokračoval letos opět upovídaný Alonso.

Alonso, který se radoval z poháru pro nejlepšího pilota planety v letech 2005 a 2006, předpokládá, že Räikkönenovy výkony porostou se zvýšenou sebedůvěrou po loňském šťastném triumfu a plynule naváže na závěr sezony 2007, kdy neměl konkurenci. "Je nyní v silné pozici a dokáže toho využít," myslí si Alonso.

Hamiltonovi, který by měl být podle tisku Alonsovým nepřítelem číslo 1, popřál jeho loňský týmový sok hodně štěstí.

"Po roce zkušeností to pro něj bude možná letos snažší. Zná okruhy, ví, jak probíhají závody, naučil se závodit pod tlakem. Oproti premiérové sezoně bude mít řadu výhod. Přeji mu, ať se mu daří," dodal šestadvacetiletý pilot, který si poprvé od sezony 2004 nedělá naděje na celkový triumf.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž