Stoddart v obležení reportérů

Stoddart v obležení reportérů - Vozy Minardi nesměly v Melbourne 2005 v pátek na trať a šéf týmu Paul Stoddart byl v obležení reportérů. | foto: Reuters

Minardi pojede, ale FIA se odvolala

  • 3
Melbourne - Kvůli zákazu závodních komisařů FIA nemohly vozy Minardi, které ke Grand prix Austrálie přijely s loňskou aerodynamikou, nastoupit k pátečním tréninkům. Večer australského času ale civilní soud rozhodnutí FIA zrušil, a Minardi nastoupí do sobotní kvalifikace. Po ní ale soud projedná odvolání FIA.

"Jsme zpátky," pochvaloval si šéf týmu Paul Stoddart, který jako Australan spoléhal na znalost tamních soudů. "V sobotu budeme celý den na trati a odpoledne budeme čekat, jak to celé dopadne."

Stoddart prozradil, že druhé slyšení u nejvyššího soudu je na programu ve 14.15 (4.15 českého) australského času. To znamená čtvrt hodiny po úvodní kvalifikaci.

Mluvčí týmu uvedl, že rozhodnutí soudu bylo odesláno komisařům FIA v pátek v podvečer. Takže v ranních trénincích a úvodní kvalifikaci budou oba vozy Minardi na dráze.

Jezdec Christijana Alberse a Patricka Friesachera čeká premiéra. Dosud se žádné Velké ceny formule 1 neúčastnili.

Stoddart spoléhá na to, že soud rozhodne v jeho prospěch i napodruhé. V garážích Minardi je tma. Na přizpůsobení aerodynamiky letošním předpisům tým zjevně nepracuje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž