McNish se chce vrátit do grand prix

Enstone - Allan McNish, který je nyní testovacím pilotem Renaultu, neskrývá svoji touhu vrátit se za volant monopostu F1 při velkých cenách. Bývalý jezdec Toyoty se momentálně grand prix účastní pouze v pátečním dvouhodinovém tréninku. Třiatřicetiletý Skot se však nadějí na nové angažmá v nejpopulárnější motoristické disciplíně nevzdává.

„Nic nenahradí vzrušení a atmosféru závodění. Ve formuli jedna je dvacet míst, ale ne všech dvacet je konkurenceschopných. Musíte se ujistit, že sáhnete po té pravé příležitosti,“ uvedl McNish.

Hledání práce pro příští sezonu může být těžké, ale například Francouz Olivier Panis se dokázal z postu testovače McLarenu vrátit a nyní zaujímá McNishovo místo u Toyoty. „Nemůžete udělat nic s minulostí, může změnit jen budoucnost. Pokud se budete dívat pořád dozadu, stane se z vás ve čtyřiceti zahořklý a zatrpklý muž. Do minulosti se dívám jen proto, aby zjistil, jak bych tu věc mohl udělat ještě lépe a neudělal podruhé stejnou chybu. O tom, co se dělo loni, už raději moc nedumám,“ přiblížil svoji životní filozofii rodák z Dumfries..

Allan McNish, jenž v roce 1998 vyhrál čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans, skončil loni devatenáctý v konečném hodnocení světového šampionátu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž