PŘED PRVNÍM TITULEM. Ron Dennis s Lewisem Hamiltonem v roce 2008.

PŘED PRVNÍM TITULEM. Ron Dennis s Lewisem Hamiltonem v roce 2008. | foto: Reuters

McLaren má amerického šéfa. Dennise nahradil Brown

  • 2
Nástupcem Rona Dennise v roli výkonného ředitele týmu formule 1 McLaren se stal Američan Zak Brown. Bývalý automobilový závodník je odborníkem na marketing, který do F1 přivedl řadu významných sponzorů.

Pětačtyřicetiletý Brown založil a řídí marketingovou agenturu JMI, dříve šéfoval společnosti CSM Sport and Entertainment.

„Zak bude v této funkci hrát významnou roli při restrukturalizaci, která sladí obchodní a strategické operace společnosti, abychom uspěli ve formuli 1,“ uvedlo vedení McLarenu.

Dennis skončil v čele osminásobného vítěze Poháru konstruktérů v F1 před týdnem. K odchodu donutili devětašedesátiletého Brita ostatní akcionáři. Dennis zastával i funkci předsedy společnosti McLaren, která zatím zůstává neobsazena.

Dlouholetý šéf týmu, kterému se v posledních letech nedaří, dál drží 25 procent ve společnosti a je členem představenstva. Poloviční podíl má bahrajnský investiční fond Mumtalakat a zbylých 25 procent vlastní francouzský podnikatel saúdskoarabského původu Mansour Ojjeh.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž