Felipe Massa najíždí do zatáčky ve Velké ceně Malajsie.

Felipe Massa najíždí do zatáčky ve Velké ceně Malajsie. | foto: Reuters

Massa: Udělal jsem správně, že jsem neposlechl příkaz týmu

  • 48
Felipe Massa uslyšel před cílem Velké ceny Malajsie větu, kterou zná lépe než kterýkoliv jiný jezdec formule 1. "Tvůj týmový kolega je rychlejší než ty. Nezdržuj ho." Tentokrát ale neposlechl a Valteriho Bottase držel až do cíle za svým zadním křídlem.

Proč tým Williams žádal zkušeného Felipeho Massu, aby pustil finského mladíka vpřed? Před ním totiž kroužil Jenson Button s vozem McLarenu a Brazilec už zjevně neměl pneumatiky v takovém stavu, a tedy ani rychlost, aby Brita předjel, zatímco Valteri Bottas byl o něco rychlejší.

Výsledky závodu najdete ZDE

Massa je však přesvědčen, že by Bottas Buttona nepředstihl, takže udělal správně. Není si vědom žádné chyby, kterou by ovlivnil bodový výsledek týmu. "Všechno jsem slyšel, ale nebylo to správné. Co jsem udělal, bylo správné. Dělal jsem vše proto, aby získal pro tým co nejlepší výsledek a to je nejdůležitější. Jsem přesvědčen o tom, že náš bodový zisk by se nezměnil, i kdybych ho pustil před sebe."

Bývalý dlouholetý pilot Ferrari, který přijal smlouvu ve Williamsu před touto sezonou, je také přesvědčen o tom, že v týmu se svým přístupem k závodu žádné problémy mít nebude.

Valtteri Bottas ze stáje Williams ve Velké ceně Malajsie.

"Tým mě respektuje na sto procent a potvrdili mi to po závodě. Nemají s tím, co jsem udělal, žádný problém. Možná to, co jsem udělal, nebylo v plánu, ale bylo to správné."

Valteri Bottas se odvolával na pozdější analýzy a nechtěl hodnotit, zdali počínání jeho týmového kolegy bylo správné, či nikoliv. Jen potvrdil, že příkaz týmu zněl jinak. "Ano, je pravda, že mi řekli, že mě pustí před sebe. Ale v posledních dvou kolech jsem už neměl dovoleno předjíždění," prozradil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž