Velká cena USA: Massa a Schumacher

Velká cena USA: Massa a Schumacher - Jezdci stáje Ferrari Felipe Massa (vlevo) a Michael Schumacher oslavují double z Velké ceny USA. | foto: John Gress, Reuters

Massa prožil ´dokonalý závod´

  • 3
Indianapolis - Nejen, že Felipe Massa zkompletoval druhým místem v Indianapolisu premiérový double Ferrari v sezoně, ale připsal si i největší úspěch kariéry. Překonal třetí místo z letošní Velké ceny Evropy. "Mám za sebou dokonalý závod," prohlásil na tiskové konferenci po slavnostním vyhlášení vítězů.

Brazilec poslušně následoval týmovýho kolegu Michaela Schumachera až do cíle. Vzhledem k formě Ferrari, mohl o druhé místo přijít jen chybou nebo technickou závadou.

Od začátku do první zastávky v boxech dokonce vedl, ale pak se v duchu týmové strategie dostal do čela Schumacher. Nikdo se nedozví, zda by Brazilec dokázal zkušeného Němce porazit.

"Start jsem měl velmi dobrý. Podařilo se mi hbitě reagovat na dění na dráze," řekl Massa. "Díky bleskovému začátku se mi na konci rovinky podařilo předjet Michaela. Pak jsem šlapal na plyn, co to šlo, abychom ujeli renaultům."

"Dál jsem jel zcela naplno a snažil se udržet pozici, ale Michael byl v kole po výměně pneumatik tak rychlý, že mě předstihl," odpověděl Massa všem, kteří by si dovolili přemýšlet, že Ferrari používá zakázanou týmovou strategii.

V celkovém pořadí šampionátu už neztrácí Schumacher na Alonsa ani dvacet bodů, ale i Massa ví, že to v dalších velkých cenách nebude snadné.

"Ten výsledek přišel v pravý čas, teď potřebujeme být silní v každém závodě, abychom s nimi (s Renaultem) mohli bojovat. Doufám, že dnešní výkonnost udržíme," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž