Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | foto: Reuters

Lewis Hamilton zveřejnil na Twitteru citlivá data a nadával na tým

  • 9
Po kvalifikaci Velké ceny Belgie formule 1 nebylo na okruhu naštvanějšího jezdce než Lewise Hamiltona. Technici namontovali na jeho auto starší specifikaci zadního křídla. Bylo to v dobré víře, výsledkem však bylo výrazné zpomalení a až sedmé místo na startu. Vznětlivý Brit reagoval nadávkami na Twitteru a zveřejněním telemetrických dat ze svého vozu.

Sedmadvacetiletý Hamilton chtěl téměř milionu lidí, kteří jeho Twitter sledují, ukázat rozdíl v rychlosti mezi jeho vozem a monopostem týmového kolegy Jensona Buttona, který sobotní kvalifikaci vyhrál. Jakoby chtěl všem říct: "Pozor, já nemůžu za to, že jsem byl pomalý!"

Vzbudil tím velký rozruch, protože taková data jsou považována za velmi citlivá a všechny týmy je uchovávají v maximální tajnosti.

"Mohl bys ještě tweetnout vaši strategii pro závod a nastavení? Dík, kámo," napsal Hamiltonovi v legraci jeho bývalý kolega z McLarenu Alexander Wurz, jenž v současnosti pracuje pro konkurenční Williams.

Hamilton si zároveň v sobotu na sociální síti pěkně od plic na své mechaniky zanadával. Napsal několik tweetů, které obsahovaly zkratky vulgarit. Také ty brzy z jeho účtu zmizely.

VEN Z VOZU. Britský pilot Lewis Hamilton opouští při Velké ceně Belgie svůj havarovaný monopost týmu McLaren.

A TUHLE POŠLU NICOLE. Lewis Hamilton se v průběhu deštivých pátečních tréninků bavil fotografováním svého monopostu McLaren.

"Požádali jsme ho, aby ty tweety s telemetrií odstranil, a on to okamžitě udělal. Nevyhodnotil tu situaci správně. O těch dalších tweetech jsme mu neříkali, smazal je sám a omluvil se," uvedl šéf týmu Martin Whitmarsh, který tím považuje celou záležitost za uzavřenou.

Lewis Hamilton plánoval, že v nedělním závodě všem předvede, že má pravdu. Že není o nic pomalejší než Jenson Button. Kvůli hromadné havárii v první zatáčce však nedostal šanci. Jeho skutečná rychlost v letošní Velké ceně Belgie formule 1 tak zůstane navždy tajemstvím.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž