Juan byl dnes lepší, říká Ralf Schumacher

Hockenheim - Divoký závod na Hockenheimringu předznamenal už start. Michael Schumacher stojící ve druhé řadě měl problémy, údajně s převodovkou, jel velmi pomalu, a byť se mu řada jezdců vyhnula, Luciano Burti to nestihl. Brazilec do něj zezadu ve velké rychlosti narazil a srážka katapultovala jeho vůz do vzduchu a do zpomalovací zóny. Na trať vjel bezpečnostní vůz a závod byl přerušen. Jezdci sice vyvázli z nehody bez úhony, ale trosky zasáhly jednoho mechanika Jaguaru, který skončil v nemocnici. "Zpomaloval jsem a v zrcátku viděl Burtiho, jak se ke mně blíží. Netušil jsem ale, kam jede," popsal incident Schumacher.

Německý jezdec nedokončil domácí závod v Hockenheimu ani loni. "Mrzí mě, že jsem zase nedojel. I bez poruchy bych ale tak jako tak nevyhrál," připomněl. Obavy z technických problémů měl i jeho bratr. Proto na konci raději zpomalil a svou pozici jen kontroloval. "Věděl jsem, že máme problémy s motorem. Když vypadl Juan, hlavně jsem se soustředil na to, abych šetřil benzín i motor," uvedl.

Smůlu měly oba McLareny. Pro Häkinnena skončila Velká cena ve 14. kole a v 27. kole i pro Coultharda, jemuž se v té chvíli rozplynuly šance na zredukování náskoku Schumachera v pořadí MS.

Pro třetí vítězství v kariéře si bezpečně dojel Ralf Schumacher, šest bodů pro Ferrari vyjel alespoň Barrichello. Obrovský úspěch slavily vozy Benettonu: čtvrtý dojel Fisichella před Buttonem. "Byl to neuvěřitelný závod. Jen škoda, že vedle mě nesedí můj bratr," řekl na tiskové konferenci mladší ze Schuamcherů a zalitoval, že nedojel ani jeho stájový kolega Montoya. "Juan byl dnes jasně nejrychlejší," připomněl jeho suverénní tažení první půlkou závodu.

Z 22 startujících dojelo do cíle jen deset vozů. Více než sto tisíc fanoušků na zaplněném Hockenheimringu tak vidělo zřejmě nejdramatičtější závod formule 1 v sezóně.

Při čtvrteční tiskové konferenci zapředli němečtí bratři Schumacherovi přátelský rozhovor


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž