Jordany ztratily šance už na startu

Spielberg - Stáj Jordan prožila na Velké ceně v Rakousku noční můru. Eddie Jordan musel sledovat, jak oba jeho piloti, Heinz-Harald Frentzen i Jarno Trulli zůstali měli problémy na startu a šachovnicový prapor neviděl ani jeden z nich. "Zažil jsem několik špatných závodů a toto byl rozhodně jeden z nich," řekl Jordan. Frentzen zůstal na startu viset už podruhé za sebou, tentokrát ho zradila převodovka. "Na startu se rozbila převodovka a odešly mi převodové stupně. Snažili jsme se to nějak vyřešit, ale nešlo to. Z vozu jsme velmi zklamán, protože ráno jsme se při warm upu cítili skvěle," řekl Frentzen.

Jeho kolega Jarno Trulli se také po zhasnutí červených světel nevydal s ostatními monoposty do první zatáčky, ale jemu se alespoň podařilo odstartovat z pit lane. Později byl však diskvalifikován, protože do výjezdu z boxů vyjel na červené světlo. "Kontrola prokluzu při startu selhala a motor mi zhasnul. Systém dělal problémy už ráno a i když jsme na něm udělali pár úprav, evidentně to nestačilo," řekl Ital.

"Zajel jsem do pit lane a znovu jsem vyjel za zaváděcí vozidlo. Ukázali mi pár modrých vlajek, protože jsem byl o kolo zpět, ale pak najednou černou, která znamenala diskvalifikaci protože jsme z pit lane vyjel na červenou. Jsme zklamán," dodal.

Týmový šéf Eddie Jordan neskrýval své zklamání. "Cítil jsme, že jsme v dobré formě a oba vozy se ukazovaly v dobré pohodě. O to větší zklamání je tragický výsledek závodu," uvedl.

 

Ital Jarno Trulli s Jordanem na trati GP Malajsie


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon