Jordan pochválil Takumu Sata

Sao Paulo - Pilot Jordanu Takuma Sato měl po dojezdu do cíle Velké ceny Brazílie radost z prokázané spolehlivosti svého monopostu. Devátou pozicí vyrovnal své nejlepší umístění ve formuli 1 z malajského Sepangu. Navíc si oproti kvalifikačnímu výsledku polepšil o plných deset míst. "Velká cena se mi vydařila a strategie dvou zastávek mi hodně pomohla. Jel jsem, co to dalo a užíval si souboje s oběma jaguary a BARem Oliviera Panise. Potěšilo mě, že jsem tak náročnou session zvládl fyzicky, i když moje krční svaly se budou cítit o mnoho lépe po masáži!," zavtipkoval na závěr Japonec.

To Giancarlo Fisichella neměl po závodě jediný důvod ke spokojenosti. "Dnes se mi nedařilo. Zlobila mě startovní kontrola trakce a já musel startovat manuálně. To mě stálo několik míst z kvalifikace," konstatoval Ital.

V prvním kole se stejně jako Allan McNish setkal na trati se zbytky Montoyova předního ulomeného křídla. "Karbonové úlomky z williamsu mi zničily přední přítlačné křídlo a musel jsem zpátky do boxů k jeho výměně. Nakonec jsem musel odstoupit, protože mi přestal fungovat motor. Prostě start do sezony se mi nevydařil a mohu jen doufat, že v Imole budu mít více štěstí," zakončil Ital.

Šéf stáje Eddie Jordan odcenil výkon nováčka Takuma Sata. "Taku zaslouží pochvalu. Musím přiznat, že se velmi zlepšil a jel rychle a přitom jistě. Doufám, že ho to povzbudí do dalších závodů. Na Giancarla se dnes vršil jeden problém za druhým a doufám, že na první tři závody dokáže rychle zapomenout," zhodnotil.

Tým Jordan nezískal dosud v sezoně 2002 jediný bod.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž