Jordan opouští i uznávaný šéfmotorář

Barcelona - Stáj Jordan po personálních změnách oznámených v polovině tohoto týdne opouští další důležitá osoba. Zatím však není jisté, zda všemi respektovaný šéfmotorář David Brown ze stáje odchází dobrovolně, nebo zda byl v rámci snižování stavu vyhozen. Tento týden totiž Eddie Jordan oznámil, že půjde ve šlépějích konkurenčního BARu a sníží počet svých zaměstnanců o patnáct procent. Už ve středu tak odešli výkonný ředitel Trevor Foster a vedoucí skupiny pro vývoj motoru Tim Holloway. Nyní se stájí do Barcelony nepřijel ani Brown.

Dvaačtyřicetiletý Brit patří v zákulisí F1 mezi nejuznávanější odborníky na motory. Dříve se podílel na vývoji McLarenů Ayrtona Senny a Alaina Prosta, stejně jako na Williamsu Nigela Mansella. Poté jeden čas působil ve Formuli 3000, kde se staral o juniorku McLarenu, aby posléze odešel k Jordanu.

Brown mohl od Jordanu dostat vyhazov, ale je také možné, že odešel dobrovolně. Podle mnohých spekulací totiž stáj může již brzy přijít o svůj kontrakt na motory Honda a její ekonomická situace také není kvůli nižším sponzorským příspěvkům nijak růžová. To mohlo přimět Davida Browna k rozhodnutí, že Jordan už není perspektivní tým formule 1 a půjde si hledat místo někam jinam. Je téměř jisté, že po něm velmi brzy sáhne některá ze špičkových stájí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž