TRIUMF MCLARENU? Ne úplný. Jenson Button (vlevo) odstartuje do Velké ceny

TRIUMF MCLARENU? Ne úplný. Jenson Button (vlevo) odstartuje do Velké ceny Koreje ze třetího místa. Kvalifikaci vyhrál jeho týmový kolega Lewis Hamilton. | foto: Reuters

Ještě jsem nic nevyhrál, krotil Hamilton emoce po kvalifikaci

  • 4
Po více než roce vyhrál Lewis Hamilton kvalifikaci. V letošní sezoně se o něm mluví hlavně kvůli chybám a kolizím. Teď se těší, že zase jednou to bude díky skvělým výkonům. "Jsem opravdu šťastný. Ale pozor, počítá se až závod. Zatím není důvod k oslavě," uvedl jezdec McLarenu.

Opatrná spokojenost panovala i v britském týmu. Ano, poprvé letos hoši z Wokingu ukázali, že mají opravdu rychlé auto. Ano, dostali Red Bull na kolena a přerušili mu unikátní sérii kvalifikačních vítězství, ale pokud Lewis Hamilton skončí v kolizi s jiným jezdcem v první zatáčce, bude všechno jako dřív.

Výsledky kvalifikace GP Koreje najdete ZDE

Ale radost již po kvalifikaci Hamilton zakrýt zcela nedokázal. Vždyť dnes druhý Sebastian Vettel byl na prvním místě na startu šestkrát za sebou.

"Jsem šťastný, že zde sedím na židli pro nejrychlejšího jezdce kvalifikace," zářil Hamilton na tiskové konferenci. "Jsem rád za celý tým, že potvrdil stoupající tendenci výkonnosti z předchozích závodů. Jsme jediní, kdo může porážet Red Bull. To není špatná vizitka."

Mistr světa sezony 2008 také uštěpačně poznamenal, že jeho kvalifikační triumf je prvním pozitivem za několik posledních závodů. V nich zářil jeho stájový kolega Jenson Button, zatímco on se trápil. A čelil kritice ze všech stran. "Snad mi to pomůže, předchozí týdny nebyly snadné."

Hamiltonovi je však jasné, že rychlý a také opatrný musí být i v nedělním závodě. Pokud tomu tak nebude, na jeho kvalifikační triumf všichni rychle zapomenou.

"Je to pěkné, ale mnohem důležitější bude neděle. Poslední závody byly hodně složité a nepřeji si nic jiného, než aby ta smolná série skončila. Naši inženýři odvedli od léta úžasný kus práce, snad se mě a Jensonovi povede jim to oplatit pořádným bodovým přídělem."


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon