Itálie, nebo Německo? Lámal si hlavu Schumacher

  • 4
Indianapolis - Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher bude v úterý sledovat semifinále světového šampionátu mezi rodným Německem a Itálií, domovem stáje Ferrari, poněkud rozpolcen. Jako správný patriot ovšem bude nadšený amatérský fotbalista více fandit Německu, které tipuje na finále.

"Srdce mi bude samozřejmě víc bít pro Německo, ale i Itálii přeji jen to nejlepší. Dosud jsem turnaj sledoval s obrovským zaujetím a to budu i nadále," řekl pilot ferrari před Velkou cenou USA v Indianapolis.

Na čtvrtfinále se prý dokonce díval na malé televizi přímo ve voze a o poločasové přestávce vyjel do trávy. "V té chvíli jsem určitě víc myslel na trávník než na cestu," přiznal.

V německý postup do finále věří Schumacher natolik, že si už před turnajem sehnal lístky na berlínský duel o titul. Semifinále ale ještě bude sledovat v televizi ve svém domě ve Švýcarsku, kde si po závodním víkendu hodlá odpočinout.

Další němečtí piloti formule 1 Nico Rosberg a Nick Heidfeld se naopak na semifinále chystají na stadion. Jen mladšího ze sourozenecké dvojice Schumacherových Ralfa zatím fotbalová horečka nezasáhla. "Semifinále nebo finále - na jeden zápas budu určitě muset jít. Moje žena tam bezpodmínečně chce," prohlásil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž