Irvine odmítl v létě nabídku Jordanu

  • 1
Londýn - Eddie Irvine potvrdil zvěsti, že šéf Jaguaru Bobby Rahal nabídl těsně před svým odchodem z týmu jeho služby stáji Jordan. Tam hledali po vyhazovu Heinzi-Haraldu Frentzenovi nového pilota a první komu se Eddie Jordan ozval byl právě Irvine. K obchodu však nedošlo kvůli jezdcovu nesouhlasu. "Příchodem k Jordanu bych si pomohl o téměř deset milionů dolarů, ale mě o peníze nejde. Mám domy, auta, letadla, lodě, víc už nepotřebuji. Chci zůstat u Jaguaru a podílet se s ním na výstupu na nejvyšší příčky formule 1," nechal se slyšet irský jezdec.

Po dvou letech boje se soupeři i s technikou nepřestal Irvine stále věřit, že Jaguar má ambice zaútočit na ty nejlepší. Ir jezdí za britskou stáj od roku 2000, kdy automobilka koupila licenci od upadajího Stewartu.

"Můj cíl je momentálně jasný: podílet se na úspěchu Jaguaru. Dostat jeho monopost na první místa startovního roštu. To ale nejde hned. Zázraky se nestávají přes noc, musím být trpělivý," pokračoval Irvine v popisu důvodů, proč odmítl lukrativní nabídku z Jordanu.

Tento rok se oproti premiéře Jaguar v šampionátu zlepšil. Pro sezonu 2002 jsou cíle mnohem vyšší. "Příští rok chceme porazit Sauber, Jordan a Benetton. To by měl být při současném vzestupou výkonnosti snadný krok. Cílem čtyřletého projektu je dostat se mezi první tři a já chci být u toho," těší se Irvine.

Irvine má ještě roční smlouvu. Je však velkým oblíbencem současného šéfa stáje Nikiho Laudy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž