Charles Leclerc z Ferrari v tréninku na Velkou cenu Monaka F1.

Charles Leclerc z Ferrari v tréninku na Velkou cenu Monaka F1. | foto: AP

Leclercova helma vynesla pro záplavami zasažené Italy rekordní sumu

  • 3
Helma pilota Charlese Leclerca z Ferrari, v níž před měsícem závodil v domácí Velké ceně Monaka, se vydražila ve prospěch obětí květnových záplav v regionu Emilia-Romagna za rekordních 306 000 eur (asi 7,24 milionu korun). Podle aukční síně Sotheby’s je to nejvyšší částka, kterou kdy zájemce zaplatil za závodní přilbu.

Dosavadní rekord podle Sotheby’s držela helma Ayrtona Senny, kterou trojnásobný brazilský mistr světa nosil v roce 1990. V roce 2019 se prodala za 162 000 eur. Tuto částku nyní podepsaná Leclercova červeno-bílá helma vytvořená speciálně pro monackou Grand Prix, v níž dojel šestý, výrazně překonala.

Leclerc věnoval do charitativní aukce „Charles Leclerc pro Emilia-Romagna“ na pomoc italskému regionu zasaženému v polovině května ničivými záplavami ještě další součásti závodního vybavení. Kombinéza vynesla 61 200 eur, rukavice 42 000 eur a boty se prodaly za 20 400. Celkem akce vynesla 429 600 eur.

Jezdci F1 De Vries a Cunoda se v Itálii potýkali s následky záplav

Při bleskových záplavách po přívalových deštích v severoitalském regionu zemřelo patnáct lidí. Živelní katastrofa si mimo jiné vynutila i zrušení Velké ceny Emilia-Romagna, protože pod vodou se částečně ocitl i okruh v Imole, který je domovem Ferrari. Formule 1 a italská stáj už na pomoc s odstraňováním škod věnovaly po milionu eur.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž