Nick Heidfeld, Williams

Nick Heidfeld, Williams - Nick Heidfeldsi si za volantem Williamsu jede pro první pole position v kariéře. | foto: Reuters

Heidfeld si zaslouží každičký dolar

Nürburgring - Nick Heidfeld získal pro tým BMW-Williams při Velké ceně Evropy podruhé v řadě stříbrnou pozici a hned se na něj začaly hrnout pochvaly ze strany vedení týmu. "V současnosti si stoprocentně zaslouží každý dolar, který ve výplatě dostane," uvedl šéf motorsportu BMW Mario Theissen.

Kromě dalšího druhého místa startoval Nick Heidfeld poprvé v kariéře z pole position, a oproti všem předsezonním předpokladům a předpovědím poráží často chybujícího týmového kolegu Webbera.

"Nick zajel další úžasný závod, zvolil správnou strategii tří zastávek. Na papíru ta strategie vypadala stejně dobře jako dvouzastávková, a i když se dlouho rozhodoval, nakonec zvolil správně," prozradil Theissen.

Heidfeld měl i štěstí. Téměř celý závod mohl jet naplno a žádný soupeř mu pomalou jízdou nebral důležité vteřiny.

"Na trati měl docela pohodu. Díky strategii tří zastávek se nedostal do zácpy. Jen před poslední zastávkou ho trochu zdržel Kimi. Jsme všichni šťastní, že je znovu na stupních vítězů."

Nick Heidfeld je v celkovém pořadí šampionátu na čtvrtém místě, pouze dva body za Kimim Räikkönenem a Jarnem Trullim.

Jeho týmový kolega Mark Webber neodjel jediný okruh. Už v první zatáčce se po srážce s Montoyou se závodem loučil. Mario Theissen tvrdí, že na nehodě měl svou část viny, a že se mohl havárii vyhnout.

"Nic proti němu nemám, ale myslím si, že mohl zatočit o něco dříve," uvedl Theissen. "Asi zkoušel brzdit a zatáčet co nejpozději, aby získal pozici. Ale měl dostatek prostoru Montoyovi se vyhnout. Mohl kolizi zabránit."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž