Head: Ralfu Schumacherovi chybí trpělivost

Londýn - Technický ředitel Williamsu Patrick Head prohlásil, že pokud chce Ralf Schumacher porazit v příští sezoně Juana Pabla Montoyu, musí zlepšit svoji práci při testech. Vyčítal mu zejména nedostatek trpělivosti a nechuť trávit čas s inženýry diskuzemi o technice monopostu. "Během testů nevěnuje příliš pozornosti technickým datům získaným z jeho jízdy a následným konzultacím s inženýry. Nedokáže nebo nechce popsat, když vystoupí z vozu, co se mu na něm nelíbí. Nezajímá se o to, co se bude zkoušet další den," uvedl řadu nedostatků mladšího Schumachera Head.

Nepříznivě pro Schumachera vyznělo srovnání zejména s jeho týmovým kolegou Juanem Pablem Montoyou. "Juan všechno toto dělá a proto rozumí monopostu mnohem lépe než Schumacher," dodal Head.

Po šéfovi motorsportu BMW Gerhardu Bergerovi se tedy u Williamsu našel další příznivec Juana Pabla Montoy. Berger nadávno řekl, že šestadvacetiletý Kolumbijec má velký talent a se svoji osobností určitě uspěje.

"Nemůžete vyrobit svoji vlastní osobnost. Rodíte se s ní." uvedl Rakušan pro magazín F1 Racing. "Juan se jako správná osobnost narodil. Samozřejmě být osobnost ve formuli 1 nestačí. Pokud máte úspěch a jste tou správnou osobností, úspěch se dostaví."

"Juan velmi brzo ukázal, jak je dobrý a rychle si získal respekt ostatních pilotů. V druhé polovině sezony již byl skvělý. Úžasné bylo, co předvedl v Suzuce. Při své první návštěvě této velmi obtížné tratě porazil v kvalifikaci Ralfa Schumachera. To pro mě bylo jasným důkazem jeho schopností. Vše co nyní potřebuje, je rychlý vůz a kvalitní techniky."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž