Havaroval Schumacher tak, jak tvrdí Ferrari?

  • 3
Monza, Berlin - Německý deník Bild ve čtvrtek spekuloval, zda se stáj Ferrari nesnaží utajit okolnosti Schumacherovi těžké havárie při úterních testech v Monze. Podle listu byla nehoda zaznamenána kamerami rozmístěnými kolem trati v Monze. "Proč Ferrari skrývá pásky s nahrávkou před veřejností? Co se pokouší italský tým ukrýt?" ptá se Bild. Záznamů se ihned po nehodě zmocnil šéf stáje Jean Todt a zakázal jejich poskytnutí veřejnosti.

Deník se dále zaobírá neobvyklostí dalších kroků po havárii. Je velmi nezvyklé, že Schumacher požadoval další extra vyšetření ve Švýcarské nemocnici, když byl shledán zcela zdravým při prohlídce v Itálii.

Neobvyklá je také rychlost, s jakou mechanici Ferrari zakryli plachtou havarovaný vůz a sesbírali všechny úlomky monopostu. Ty byly roztroušeny až ve vzdálenosti 250 metrů od místa nehody.

Podle Bildu by se experti měli zaobírat tím, zda je možné, aby po jednom kontaktu s obrubníkem, jak uvádí italský tým, došlo k tak velké škodě.

Ferrari v oficiálním prohlášení uvedlo, že při vjezdu do šikany della Rogia najel Schumacher na obrubník, vůz ztratil přítlak a to zapříčinilo jeho náraz do bariéry. Stáj rovněž vyhlásila, že je možné, že mistr světa bude ještě tento týden v testech pokračovat.

Proč tedy Schumacher odjel domů, kde se podrobuje rekonvalescenci, když je zcela zdráv? Vynořují se další a další otázky.


 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž