Frentzenovu derniéru pokazil motor

Suzuka - Němec Heinz-Harald Frentzen jel v nedělním odpoledni na trati v Suzuce zřejmě svůj poslední závod formule jedna. Rozloučení s úspěšnou kariérou však pro šestatřicetiletého Němce nedopadlo podle jeho představ. Pilot Sauberu totiž na japonském okruhu ujel necelých deset kol, když pak náhle skončil ve štěrkové ochranné zóně. Nedostal se tam kvůli jezdecké chybě, ale proto, že vypověděl poslušnost motor Petronas, který jeho monopost poháněl.

Závodník byl pochopitelně zklamán. „Mrzí mě, že jsem nemohl dojet do cíle, ale alespoň, že po tom chaosu na startu dojel Nick. Do mě se zezadu trefil Ralf Schumacher a já musel hned na začátku velké ceny do boxů. Tam jsme navíc zjistili, že mi z poškozeného chladiče uniká olej. Později mi odešel motor a bylo hotovo,“ sdělil pilot, jenž by měl v příští sezoně závodit v německé sérii cestovních vozů DTM.

Ani druhý závodník švýcarské stáje, Nick Heidfeld, se po startu nevyhnul kolizím a po solidní jízdě skončil v posledním podniku jen krůček od bodovaných míst.

„Ze startu jsem odjel bez problémů, ale mezí první a druhou zatáčkou do mě několikrát šťouchnul Wilson a já jsem pak musel do štěrku.Tím jsem ztratil několik míst, což mě naštvalo. Pak jsem se kolo za kolem probíjel dopředu. Bohužel to stačilo jen na deváté místo a my tak přišli o pátou příčku v Poháru konstruktérů. B.A.R byl dnes příliš silný a nasbíral tolik bodů, že šel před nás,“ řekl Němec.

„Je jasné, že nás všechny štve ztráta páté příčky mezi týmy,  ale musíme vidět i to pozitivní. Před grand prix v Indianapolis jsme byli až devátí a na páté místo jsme se dostali díky fantastickému výkonu našich pilotů, celého týmu a samozřejmě pneumatik bridgestone. Heinzi-Haraldu Frentzenovi a Nicku Heidfeldovi děkujeme za profesionální práci v nelehké sezoně,“ rozloučil se šéf týmu Peter Sauber se svými jezdci, příští rok pojedou v jeho vozech Ital Fisichella a Brazilec Massa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž