De la Rosa: Webber mě brzdil za hranicí pravidel

  • 1
Magny Cours - Testovací jezdec McLarenu de la Rosa se vrátil díky odchodu Montoyi z týmu do závodního kokpitu. Při Velké ceně Francie odvedl kvalitní výkon, ale bral jen dva body. "Auto bylo výborně připraveno, ale dlouho jsem se nemohl dostat před Webbera. Z mého pohledu mě několikrát zbrzdil manévrem za hranicí pravidel," stěžoval si.

Pětatřicetiletý Španěl bojoval dlouho po startu s Markem Webberem z týmu Williams o osmé místo. Ačkoli byl znatelně rychlejší, předjet ho nedokázal.

Před Australana mu pomohly až úvodní zastávky v boxech. V cíli byl odmávnut na sedmé pozici. Nikoho nepředjel, ale vydělal na odstoupení Jarna Trulliho.

"Trochu mě skřípli na startu, v tom byl hlavní problém," vysvětloval zkušený pilot. "Bojoval jsem s Kimim a Fisichellou a zezadu se přiřítil Webber, to jsem nečekal."

"Pak si až příliš razantně držel svou pozici," popisoval Pedro de la Rosa. "Ale i takové je závodění. Děkuju týmu, který odvedl vynikající práci a připravil skvělý stroj."

De la Rosa naposled závodil při loňské Velké ceně Bahrajnu, kde rovněž nahradil Montoyu. Tam na sebe upozornil divokou jízdou plnou předjíždějících manévrů až na páté místo v cíli.

De la Rosa vidí jako klíč k úspěchu v příštím závodě lepší výsledek v kvalifikaci a tudíž vyšší postavení na startovním roštu.

"Se svým výkonem jsem spokojen. Ale musíme se lépe umísťovat v kvalifikaci, abychom se vyhnuli provozu na dráze. Ještě je před námi dost závodů a jsem přesvědčen, že naše auto je dost dobré, abychom se umísťovali mnohem lépe," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž