Coulthard má na titul, míní Hill

  • 14
Londýn - Bývalého pilota formule jedna a světového šampiona z roku 1996 Damona Hilla zaujal výkon jeho krajana Davida Coultharda ve Velké ceně Austrálie natolik, že ho již nyní po prvním podniku šampionátu favorizuje na titul mistra světa, „Muže byt letos šampionem. Pokud dokáže být v kvalifikaci jedenáctý, jet pak hned do boxů a potom ještě závod vyhrát, musí to znamenat, že má skutečně výbornou formu.Bude to velmi vzrušující sezona,“ uvedl Damon Hill v rozhovoru pro BBC.

„David Coulthard je vyspělejší. V poslední době ukazuje, že je klidnější, než býval v mladých letech. K tomu všemu je potřeba přičíst, že McLaren má mnohem kvalitnější vůz, než se zpočátku zdálo. Nemyslím si, že by nyní ještě platilo kralování Ferrari,“ dodal Hill.

Damon Hill je zatím posledním britským světovým šampionem a s Davidem Coulthardem strávil dvě sezony u týmu Williams (1194 a 1995). Ale Coulthard je především Skot, takže ho doma přirovnávají k takovým legendám, jako byl Jim Clark a Jackie Stewart. Do konce sezony ale stále chybí patnáct velkých cen, takže na oslavu nového mistra světa je, ať už Hill věští cokoliv, ještě hodně času.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon