Nick Heidfeld a jeho problémy s ohněm. Takto efektně se zkušený Němec možná již

Nick Heidfeld a jeho problémy s ohněm. Takto efektně se zkušený Němec možná již definitivně rozloučil se závody formule 1.

Bylo mi hodně horko, vzpomínal Heidfeld po úniku z plamenů

  • 6
Vůz Renault Nicka Heidfelda hořel podruhé v sezoně, ale teprve nyní v Maďarsku měl německý jezdec opravdu strach. "V Barceloně to byl malý oheň a měl jsem čas zastavit, zde jsem byl náhle v plamenech a okamžitě pocítil prudké zvýšení teploty."

Kombinéza pilotů formule 1 je sice nehořlavá, ale jakmile se dostane do ohně, teplota uvnitř stoupá. Hlavně kvůli tomu poznal Nick Heidfeld po delší době strach. Přímo v kokpitu formule 1.

"Dost mě to vystrašilo. Podíval jsem se před sebe a viděl oheň. Ve vteřině byl všude kolem mě," popisoval zkušený jezdec, který nemá poslední dobou štěstí. Před týdnem na Nürburgringu se po kontaktu s vozem Toro Rosso Švýcara Buemiho proletěl vzduchem, na Hungaroringu se setkal s dalším živlem.

Černo-zlatý monopost vzplanul krátce po zastávce v boxech. Mechanici stáje měli problémy s utažením matky a Heidfeld stál v uličce déle, než je obvyklé. Koncovky výfuků se přehřály nad přístupnou mez, a protože Renault má vývody pod bočnicemi, ty se okamžitě dostaly do plamenů.

HASIČI V AKCI. Do problémů se dostal Nick Heidfeld.

Hned za výjezdem z boxové uličky strhl Nick Heidfeld monopost na trávu, zastavil, vysoukal se z kokpitu a prchal ke svodidlům. Jakmile se k vozu dostali traťoví komisaři s hasícími přístroji, levá bočnice explodovala a kousky karbonu se rozlétly po dráze.

Nikdo nebyl zraněn, na trať nemusel ani safety car. Potíže situace způsobila snad jen Sebastianu Vettelovi, který se při výjezdu z pitlane na poslední chvíli vyhnul odtahovanému stroji Renault. Lehkým smykem ztratil jen pár desetin vteřiny.

Francouzská stáj se snaží co nejrychleji zjistit, co požár způsobilo a zajistit, aby to bylo naposledy.

"Technici přesnou příčinu stále hledají," prozradil Heidfeld. "Ta zastávka nebyla extrémně dlouhá. Stál jsem tam něco kolem dvaceti vteřin. Asi to byl ten důvod, proč auto hořelo, ale stávat by se to nemělo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž