Button se loučil s Renaultem bodem

Suzuka - V Suzuce bodoval tým Renault pouze šestým místem Jensona Buttona, splnil však svůj slib z počátku sezony, že v Poháru konstruktérů získá čtvrté místo. Druhý jezdec týmu Jarno Trulli kvůli mechanické závadě skončil již ve dvaatřicátém okruhu. "Je skvělé získat bod. Pro mě i pro tým," pochvaloval si Button, který po sezoně z francouzské stáje odchází. "Letos jsme byli jednou nahoře a pak zase dole. To mi pomohlo k získání mnoha zkušeností. Rád jsem se všemi v Renaultu pracoval a přeji jim do budoucna jen to nejlepší."

Jarno Trulli měl po závodě trochu jiné pocity. "Celý víkend pro mě byl nešťastný. V kvalifikaci auto vypadalo velmi dobře, o to je to smutnější," komentoval Trulli. "I ve vlastní velké ceně se mi zpočátku dařilo a jel jsem na bodech. Před druhou zastávkou v boxech se však náhle objevila mechanická závada a byl konec. Jediným, co mě potěšilo, bylo šesté místo Jensona. Byl to výborný týmový kolega a přeji mu do další práce hodně štěstí."

Šéf stáje Flavio Briatore byl spokojen s upevněním čtvrté příčky v Poháru konstruktérů, ale ví, že práce zdaleka není u konce. "K předním stájím nám ještě hodně chybí. Přes zimu musíme tvrdě pracovat a pokusit se snížit ztrátu na minimum. Chci poděkovat celému týmu za jejich obětavou práci po celý rok."

Na závěr se vrátil k Jensonu Buttonovi, který z týmu odchází na základě jeho rozhodnutí. "Obzvláštní dík posílám Jensonovi. Odváděl skvělou práci, a protože s námi už příští rok nebude, přeji mu vše nejlepší v dalším angažmá," dodal Briatore.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž