Bude se v Německu opakovat historie?

Hockenheim - Navzdory těžké havárii při testech v Monze minulý týden bude vládnoucí světový šampion Michael Schumacher při Velké ceně Německa zpět v kokpitu formule 1. Na Hockenheimringu bude mít možnost si už s téměř definitivní platností zajistit titul i pro rok 2002. Poté co v Itálii vystoupil jen s několika modřinami ze zcela zdemolovaného ferrari se pokusí ve svém domácím závodě vyrovnat rekord Alaina Prosta v počtu prvenství ve velkých cenách formule 1.

Před Davidem Coulthardem je pilot vozů z Maranella v čele celkového pořadí o 37 bodů a do konce roku je pro jednoho pilota k mání již jen bodů 60. Pokud Schumacher zvítězí a Coulthard nedojede bude Němci stačit k zisku čtvrtého titulu mistra světa již jen jedno třetí místo ve zbývajících pěti závodech.

Tým Ferrari zažil perných deset dní. Testům dominovaly zkoušky nového typu motoru, který byl použit při kvalifikaci Velké ceny Velké Británie. Stále však není jasné, zda s ním jezdci pojedou v Německu i v závodu. K jeho prověření zatím nebyl naježděn dostatečný počet kilometrů.

Po vynikajících výkonech McLarenu a Miky Häkkinena v Anglii se očekává další těsný souboj odvěkých rivalů. Do něj by měl tentokrát promluvit monopost týmu Williams. Motor BMW, který nabízí nejvyšší výkon v celém seriálu formule 1, bude v rychlých pasážích okruhu asi nepřekonatelný.

Bouřlivé obecenstvo se asi obleče, jako vždy v Německu v poslední době, do rudého a v poslední třetině trati před tribunami si bude Michael Schumacher připadat jako v ráji Ferrari. Sám doufá, že kvůli zlepšeným výkonům jeho bratra Ralfa v této sezoně se příliš mnoho fanoušků převlékat nebude.

Pilot Ferrari, tehdy ještě v barvách Benettonu, vyhrál Velkou cenu Německa naposledy v roce 1995 při cestě za obhajobou mistrovského titulu. Od té doby zde neměl štěstí. Tuto sezonu by se však mohla historie opakovat a Schumacher by mohl svůj druhý sudý titul potvrdit právě na Hockenheimringu.

Michael Schumacher ve ferrari na trati tréninku na Velkou cenu Francie formule 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž