Bod by nás motivoval, říká Frentzen

Leafield - Heinz-Harald Frentzen po loňské eskapádě od Jordanu k Prostu reprezentuje tento rok barvy týmu Arrows. Zatím nezískal ani bod, ale plnou spokojenost s jeho službami nedávno vyjádřil i šéf stáje Tom Walkinshaw. Druhého pilota Enriqueho Bernoldiho Němec zatím úspěšně zastínil. Frentzen však chce víc. Naposledy bodoval při Gp san Marina 2001 a na stupních vítězů stál před dvěma lety v USA. "Nemůžu vám dát žádné záruky, že letos vystoupím na pódium. Pokud se nám podaří dostatečně vylepšit monopost, možné to je. Ve formuli 1 však nikdy netušíte, co může přijít. Je to vzrušující, každý den může připravit nějaké překvapení," snažil se mírnit vlastní očekávání vítěz tří velkých cen F1.

V letošní sezoně byl v Austrálii doskvalifikován a dvakrát ho vyřadila technická závada. Dokončil pouze Velkou cenu Malajsie, ale až na jedenáctém místě. Nedostatečná spolehlivost a výkon vozu arrows se dá vysvětlit nedostatkem času na trati. Tým představil nový monopost jako poslední, těsně před prvním závodem a první oficiální testy jede až tento týden.

"Před námi je hodně práce. Mým úkolem je získat z dostupnéhé vozu co nejvíce rychlosti a také to stále zkouším. Motivuje mě, pokud mohu nějak pomoci s jeho vývojem. Nejlepší odměnou pro nás všechny bude, když se nám podaří dokončit závod mezi prvními šesti a získat bod. To by bylo tou nejlepší motivací do dalších bojů," dodal jezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž