Berger kritizuje spojení BMW - Williams

  • 5
Londýn - Rakušan Gerhard Berger nedávno oznámil, že po sezoně skončí ve funkci šéfa sportovního úseku automobilky BMW ve formuli 1, a v rozhovoru pro britský list The Guardian odhalil několik důvodů, které ho k tomu vedou. Bývalý úspěšný pilot tvrdí, že stáj Williams, které BMW dodává motory, není v oblasti designu monopostů schopna dosáhnout úrovně, jakou by si představovalo vedení bavorské automobilky. V tisku se čím dál tím častěji objevují narážky na to, že motory BMW nemají v seriálu mistrovství světa konkurenci, nicméně vozy z dílny Franka Williamse nedovolují naplno rozvinout jejich potenciál.

"Sliby, které dal Williams, nebyly dodrženy a největší očekávaní tak nemohou být naplněna," tvrdí Berger. "BMW dělá už několik sezon nejlepší motory, ale monoposty Williams je brzdí. V praxi to znamená, že můžeme vyhrát jeden nebo dva závody, kde podmínky přejí silným motorům, ale titul mistrů světa zůstává jen snem," citoval Rakušana list The Guardian.

Berger přilil olej do ohně v době, kdy BMW s Williamsem jednají o nové smlouvě. Německá automobilka se podle nedávného vyjádření dalšího člena vedení sportovního úseku Maria Theissena rozhodla pokračovat ve formuli i příští rok, ale řeší, zda bude i pak dodávat motory právě britské stáji. O samostatném týmu, jako to udělala Toyota, v Mnichově každopádně neuvažují.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž