BAR si nemůže služby Villeneuva dovolit

  • 7
Londýn - V týmu BAR se po příchodu nového šéfa Davida Richardse začnou pravděpodobně hýbat věci i na místech dosud nedotknutelných. Jacques Villeneuve tak dlouho veřejně mluvil o odchodu z týmu, až bude pravděpodobně předstihnut Richardsem a dostane výpověď. Důvodem však nebudou výkony. Na dráze lze mistru světa z roku 1997 těžko něco vytknout. Ale plat. "Máme velmi rychlé jezdce, ale náš vůz není dost dobrý. Nejdříve musíme postavit konkurenceschopný monopost a potom utrácet za nejlepší piloty na světě," plánuje Richards. Loňský příjem Villeneuva činil 13 milionů euro.

Následovník Craiga Pollocka, který byl blízkým přítelem kanadského jezdce, se snaží sehnat více peněz na vývoj vozu a plat Villeneuva, který je spolu se Schumacherem jediným mistrem světa v F1, je mu jedním z trnů v oku. Astronomické délky výplatní pásky jezdce Ferrari (36 milionů euro pouze od Ferrari) sice Villenueve nedosahuje, ale bere přibližně stejně jako Eddie Irvine, který je nejplacenějším zaměstnancem koncernu Jaguar.

"Není dobrý nápad posadit Michaela Schumachera do minardi. Takového jezdce můžete zaměstnat později. Musíme utrácet tam, kde to bude produktivní," dodal Richards.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž