Fernando Alonso vjíždí do cíle

Fernando Alonso vjíždí do cíle. | foto: Reuters

Alonsa potěšila pomoc McLarenu

  • 3
Spa - Lídr světového šampionátu Fernando Alonso se mohl v cíli Velké ceny Belgie lidem od McLarenu potutelně smát. Na trati ve Spa sice skončil druhý za svým rivalem Kimi Räikkönenem, ale britské stáji nevyšel úmysl stáhnout na něj čtyři body. Montoya totiž v samém závěru odpadl z druhého místa kvůli havárii. "McLaren mi pomohl," řekl pilot Renaultu.

Španěl mohl Montoyovu "pomoc" ocenit podruhé v krátké době. Ve Velké ceně Turecka Kolumbijec odpadl v předposledním kole také z druhé příčky.
 
Zisk dodatečných dvou bodů však Alonso nepřeceňuje. "Nejsou až tak důležité. Třetí místo mi také vyhovovalo, ale druhé je ještě lepší."
 
Alonso připustil, že v závodě myslel především na možnost získat titul mistra světa, a tak příliš neriskoval. "Dnes jsme to měli všichni dost tvrdé, takže v této fázi šampionátu nebylo vhodné zbytečně bláznit. Prostě jsem se snažil jezdit bez chyb."
 
"Před každou zastávkou v boxech jsem se s týmem pokaždé trochu pobavil o tom, jaké nazout gumy. Myslím, že jsme zvolili správně. Neměli jsme zapotřebí riskovat, tak jsme spíš sázeli na bezpečnost," dodal Alonso.
 
Španělský pilot má tři závody před koncem mistrovství světa před druhým Räikkönenem náskok 25 bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž