Acer ve formuli 1

Většina asociací spojených s formulí jedna má asi několik společných znaků - rychlost, výkon sláva. Přidá-li se k tomu název počítačové firmy, může z toho být velice dobrá promotion.
Acer - Formule1Acer, jeden z největších světových výrobců v oblasti informačních technologií, oznamuje, že podepsal sponzorský kontrakt s týmem Prost Grand Prix. Od začátku sezóny 2001 budou motory týmu Prost Grand Prix, dodané Ferrari, označeny a oficiálně pojmenovány Acer. Tým i monopost, označený AP04, vstoupí do šampionátu Formule 1 pod názvem Prost Acer.
Společnost Acer byla založena v roce 1976 a v současné době je třetím největším výrobcem PC na světě. Společnost vyvíjí a produkuje servery nejvyšší třídy, PC, notebooky, periferní a multimediální zařízení, stejně jako součásti těchto zařízení, počítačové komponenty, síťové prvky a další. Acer je také přední dodavatel internetových technologií.

FotoÚspěch Acer Group stojí na více než 35 000 zaměstnanců, kteří pracují ve více než 232 pobočkách ve 41 zemích, a také na síti distributorů, která pokrývá více než 100 zemí.

Gianfranco Lanci, prezident Acer Europe, k podpisu kontraktu řekl: "Inovace a pokrok jsou charakteristickými znaky pro oba světy, jak pro Formuli 1, tak pro informační technologie, a vedou k rozvoji technologií, které nacházejí uplatnění v každodením životě. Jsem si jist, že sponzoring tak slibného týmu, jako je Prost Grand Prix, výrazně zviditelnění značku Acer a posílí naši pozici na trhu IT."

Alain Prost přiznává: "Jsem hrdý na to, že jsem do Formule 1 přivedl novou značku, přední IT společnost, Acer. Nadšení a odhodlání nového partnera perfektně zapadá do cílů celého týmu. Jsem přesvědčen, že sdílíme stejnou filozofii cesty k dokonalosti a výsledkům. Těším se na dlouhodobé a úspěšné partnerství."

Acer Inc. byl založen v roce 1976 a dnes je třetím největším výrobcem PC na světě. Společnost vyvíjí a produkuje servery nejvyšší třídy, PC, notebooky, periferní a multimediální zařízení, stejně jako součásti těchto zařízení, počítačové komponenty, síťové prvky a další. Úspěch Acer Group stojí na více než 35 000 zaměstnanců, kteří pracují ve více než 232 pobočkách ve 41 zemích, a také na síti distributorů, která pokrývá více než 100 zemí. Díky inovativním produktům z vlastních vývojových středisek a silné orientaci na zákazníka vyrostl Acer za posledních několik let o 50-80%. V roce 1999 zveřejnila firma svůj souhrnný obrat ve výši zhruba 8,4 miliardy USD.

Na českém trhu je Acer posledních letech třetí nejprodávanější značkou notebooků*. Pobočka Acer Computer Česká republika sídlí v Praze a je plně zodpovědná za aktivity firmy Acer na českém a slovenském trhu.

* Zdroj: Dataquest, 1998, 1999, 2000

Acer a logo Acer jsou registrované ochranné známky společnosti Acer Inc. Ostatní ochranné známky jsou registrované ochrané známky příslušných společností.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž