Momentka z osmifinálového duelu superligy florbalistů mezi Otrokovicemi a Black Angels.

Momentka z osmifinálového duelu superligy florbalistů mezi Otrokovicemi a Black Angels. | foto: Panthers Otrokovice

Otrokovičtí florbalisté udrželi opory a před novou sezonou ještě posilují

  • 0
Předkolo play off jako splněná povinnost, ale ještě lépe přímý postup do superligového čtvrtfinále. S vyššími ambicemi než v předchozích sezonách půjdou do nové sezony florbalisté Otrokovic. „Tým by měl být silnější,“ předpovídá šéf klubu Karel Ťopek.

Po posledním místě a administrativní záchraně v roce 2021 vypadli Panteři v minulé sezoně v předkole, v sérii s Black Angels přitom prohráli 0:2.

„Pokud si vše sedne a vyhnou se nám zranění, můžeme být černým koněm superligy,“ míní trenér Karel Ševčík, který se k týmu vrátil loni a dovedl ho k celkem bezproblémové záchraně.

Ševčík věří, že čtvrtfinále je v silách mužstva, které se po loňské důkladné přestavbě jen kosmeticky změnilo. „Jsem rád, že jsme tým udrželi pohromadě. Zatímco loni to bylo o stabilizaci, letos to je o výrazném progresu,“ pravil Ševčík.

V Otrokovicích pokračují kanonýr Vykopal i slovenský šikula Gašparík, o něhož byl zájem ve Švédsku i v elitních českých klubech. „Oproti minulé sezoně se oba posunuli a jsou v lepší formě. Na hřišti budou rozdíloví,“ věří Ševčík, též asistent slovenské reprezentace mužů.

Florbalisté Otrokovic děkují fanouškům.

Už beztak početnou slovenskou ekipu v Otrokovicích rozšířil další reprezentant Grlický, který za Pantery odehrál na začátku sezony 2020/21 devět superligových utkání a pak i kvůli studiu odešel do Brna.

„K Červenkovi a Gašparíkovi by měl být alternativou na třetího centra. Má velkou motivaci, chce u nás do toho šlápnout, aby byl součástí slovenské reprezentace na mistrovství světa,“ uvedl předseda klubu Ťopek.

Druhou staronovou tváří na Štěrkovišti je obránce Kostka, který se vrátil z Brna po dvou letech a sestupu Hattricku. „Poslední sezona mu nevyšla, ale svojí kvalitou by měl patřit mezi čtyři první obránce týmu. Spolu se Sovjákem jsou posledními aktivními pamětníky postupu do Superligy,“ připomněl Ťopek.

První superligový duel odehrají Panteři druhý zářijový víkend doma s Bohemians.