České florbalistky na světovém šampionátu ve Švýcarsku.

České florbalistky na světovém šampionátu ve Švýcarsku. | foto: www.cfbu.cz

V kádru českých florbalistek budou ve Švýcarsku čtyři debutantky

  • 0
Další test v přípravě na domácí mistrovství světa v roce 2013 čeká české florbalistky na konci týdne na turnaji Euro Floorball Tour v Curychu. Vedle osvědčených opor dostanou příležitost i čtyři hráčky k premiérovému startu v národním týmu.

"Chtěly bychom jezdit pokud možno v nejsilnější sestavě, co nám zdravotní stav a forma dovolí. Budou tam vždycky tři čtyři místa pro hráčky, které budeme zkoušet, aby nás přesvědčily, že budou do užšího kádru patřit," řekla na tiskové konferenci v Praze trenérka českých florbalistek Karolína Šatalíková.

Z původní nominace vypadly útočnice Tamara Hašová z Vítkovic a Eliška Křížová z FbŠ Bohemians, jejich místa zaujaly Hana Koníčková z Liberce a Dagmar Surá z FbŠ Bohemians. "Dneska se rozhodne ještě o Dominice Šteglové, která bojuje s nachlazením, takže Zuzana Tučková je připravená ji nahradit," navázala Šatalíková.

Premiérový start v národním týmu si mohou připsat brankářka Kristýna Provázková z Chodova, obránkyně Karin Vavrečková z FbŠ Bohemians a Barbora Sádková z Herbadentu SJM Praha 11. "Byly s námi už na akci v září, byly jsme s nimi spokojené a chceme je vyzkoušet. Mají velkou šanci, protože jejich výkony jsou stabilní. Na jeden zápas jsme zařadily Denisu Ratajovou, která jede s juniorkami, ale zápas proti Finsku odehraje za nás," dodala trenérka.

Realizační tým rozšířil kanonýr Michal Jedlička z FbŠ Bohemians, který vedl florbalistky s druhou trenérkou národního týmu Markétou Šteglovou na letošním akademickém mistrovství světa. "Chytlo mě to. Baví mě s holkama pracovat, chtějí se zlepšovat. Spíše se snažím vnést mužské pojetí florbalu," prohlásil Jedlička.

Do turnaje vstoupí český tým v pátek v 17:00 proti Švédsku, v sobotu od 16:00 změří síly s Finskem a v neděli od 16:00 nastoupí proti domácímu Švýcarsku.

Česká nominace na turnaj Euro Floorball v Curychu

2. - 4. listopadu

Brankářky: Kateřina Honkýšová (Herbadent SJM Praha 11), Kristýna Provázková (Chodov).

Obránkyně: Denisa Billá, Magdalena Cepek Žižková, Martina Čapková, Zuzana Macurová (všechny Herbadent SJM Praha 11), Nikola Černá, Karin Vavrečková (obě FbŠ Bohemians), Terezie Párysová (Zug/Švýc.).

Útočnice: Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Eliška Krupnová, Barbora Sádková, Dominika Šteglová, Tereza Urbánková (všechny Herbadent SJM Praha 11), Adéla Bočanová, Iveta Hyršlová, Dagmar Surá (všechny FbŠ Bohemians), Jana Vojáčková (Chodov), Hana Koníčková (Liberec).