České florbalistky na světovém šampionátu ve Švýcarsku.

České florbalistky na světovém šampionátu ve Švýcarsku. | foto: www.cfbu.cz

Uvolnily jsme se a Finky můžeme porazit, věří české florbalistky

  • 3
St. Gallen (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Na rozdíl od mužské reprezentace ještě medaili z mistrovství světa nemají. Teď však českým florbalistkám stačí na šampionátu ve Švýcarsku vyhrát jeden ze dvou posledních zápasů a budou ji mít i ony.

"Tým na medaili máme," tvrdí nejproduktivnější hráčka Adéla Bočanová. A trenérka Karolína Šatalíková přidá: "To, čeho holky musely dosáhnout, tedy postup do semifinále, už splnily. Teď už se mohou jen uvolnit a jít si za tou vytouženou medailí."

První krok k ní je čeká dnes od 19.10, kdy v semifinále narazí na Finky (duel vysílá přímým přenosem ČT4). Ty jsou v duelu favoritkami, vždyť Češky v posledních pěti vzájemných zápasech uhrály jen jednu remízu, jinak poměrně jasně prohrávaly, naposledy před měsícem 1:4.

"Týmy se hodně znají, potkáváme se dvakrát třikrát ročně, takže to bude otázka momentální formy na mistrovství světa," říká trenérka Šatalíková.

Mají tedy Češky šanci? Vždyť ve čtvrtfinále nepodaly žádný oslňující výkon, byť Dánky porazily 5:1. To Finsky přejely Polsko 13:2, když po první třetině vedly už 7:1, a narozdíl od Češek tak v závěru mohly šetřit síly.

"To nám se příliš nepovedlo," přiznala i útočnice Anet Jarolímová. Trenérka Šatalíková je však optimista: "Ty povinné zápasy jim strašně svazovaly ruce, proti Finkám půjdou bez respektu, bez bázně a nebudou se nervovat tím, že něco musí. Věřím, že se nám duel povede."

Pakliže by Češky zvítězily, čeká je zítra v St. Gallenu od 15 hodin finále, v opačném (a popravdě očekávanějším) případě bude od 12 hodin hrát zápas o třetí místo. Jejich protivník vzejde ze druhého semifinále Švýcarsko - Švédsko.