Tereza Urbánková

Tereza Urbánková | foto: www.flickr.com

Reprezentace florbalistek se sejde v červnu. Urbánková ukončila kariéru

  • 0
Reprezentační výběr florbalistek se po předčasném ukončení sezony kvůli pandemii koronaviru poprvé sejde k přípravě ve dnech 19. - 21. června. Ale už bez útočnice Terezy Urbánkové ze švédského Malmö, která ukončila reprezentační kariéru.

„Rád bych jí poděkoval. V národním týmu má za sebou obrovskou kariéru. Rozhodně je jednou z nejlepších florbalistek, které Česká republika kdy měla, a přeju jí všechno nejlepší do nadcházející sezony s Malmö,“ řekl švýcarský trenér českého týmu Sascha Rhyner.

Devětadvacetiletá Urbánková, která hrála v reprezentaci od října 2009, se dělí o prvenství v historické tabulce kanadského bodování se 120 body s Eliškou Krupnovou. Vede pořadí s 50 asistencemi, se 70 góly je druhá za Krupnovou (75 branek) a se 116 zápasy třetí za Denisou Billou (121) a Hanou Koníčkovou (119). Představila se na pěti světových šampionátech a v roce 2011 v St. Gallenu získala bronz. Loučila se na loňském MS v Neuchatelu.

Rhyner měl původně v plánu soustředění od 29. do 31. května v Hostivici a následně 5. a 6. června v Kladně. Dvouletý přípravný cyklus vyvrcholí na mistrovství světa v roce 2021 ve švédské Uppsale. „Situace kolem koronaviru nám zkomplikovala plánování, ale nezasáhla nás tak vážně jako například juniorky nebo muže, kteří mají šampionát v prosinci,“ uvedl Rhyner.

Na soustředění pozval 34 hráček. „Původně jsme měli v plánu udělat soustředění pro ‚novou generaci‘ hráček, abychom umožnili těm mladším poznat prostředí národního týmu žen a udělat dojem na realizační tým. V nastalé situaci jsme ale museli propojit soustředění stabilního širšího kádru a právě setkání další generace,“ popsal Rhyner.

,
Témata: Reprezentace