Situace před bránou Kladna v utkání proti Bohemians

Situace před bránou Kladna v utkání proti Bohemians | foto: Český florbal

Střešovice vstoupily do superligy prohrou v derby s Bohemians

  • 0
Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice podlehli v zahajovacím utkání nového ročníku superligy doma FbŠ Bohemians 3:4 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Milana Fridricha tak nezopakují výkon z minulé sezony, kdy jako první tým v historii prošli základní částí bez ztráty a vytvořil nový rekord i se 78 body.

Bohemians si vynutili prodloužení v čase 59:12 díky Jaroslavu Petrákovi a v rozstřelu se prosadil jako jediný Šimon Batkovič.

Pro hosty byl zápas 1. kola zároveň generálkou na souboje v Poháru mistrů v příštím týdnu, kdy se vítěz Poháru České florbalu utká ve dvou duelech čtvrtfinále se švýcarským mistrem SV Wiler-Ersigen. Nejdříve jej Bohemians ve středu přivítají doma v UNYP Areně na Podvinném mlýně a v sobotu se bude hrát odveta ve švýcarském Gümligenu.

Tam se v sobotu představí ve stejné soutěži i Tatran v první duelu s vítězem švýcarské pohárové soutěže Köniz Bern. Předtím ale ještě v úterý hostí Sokol Královské Vinohrady.

Střešovicím vyšel skvěle vstup do utkání. Po 43 sekundách otevřel skóre Milan Meliš a za dalších 42 vteřin skončila za brankářem Danielem Mückem i tečovaná střela Martina Šindeláře. Mezi 25. a 28. minutou smazali hosté ztrátu díky brankám nejlepšího střelce minulého ročníku Jakuba Buršíka a slovenského útočníka Tomáše Kvasnici, posily z Trenčína.

V čase 47:15 vrátil Tatranu vedení kapitán Marek Beneš, který ale v polovině třetí třetiny neproměnil trestné střílení a 18 sekund před vypršením běžné hrací doby při power play vyrovnal Jaroslav Petrák. Nájezdy načal úspěšně Slovák Batkovič a dalších pět exekutorů už neuspělo.

Livesport superliga florbalistů - 1. kolo

Tatran Střešovice - Bohemians 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky:
1. Meliš, 2. Šindelář, 48. Marek Beneš - 25. Buršík, 28. Kvasnica, 60. J. Petrák, rozhodující sam. nájezd Batkovič.

,