Tradiční oporou florbalistů České Lípy je obránce Štěpán Slaný - na snímku...

Tradiční oporou florbalistů České Lípy je obránce Štěpán Slaný - na snímku uprostřed v pohárovém derby s Libercem. | foto: Facebook FBC Česká Lípa

Derby na ostří nože. Do Liberce přijedou florbalisté České Lípy

  • 0
Derby na ostří nože! Takovým heslem inzerují liberečtí florbalisté nadcházející superligovou bitvu s Českou Lípou. „Já se na to utkání hrozně těším. Můžu s jistotou říct, že to bývá zápas vždy s velkou jiskrou na obou stranách. Lípa si na nás věří. My si zase věříme na Českou Lípu. Uvidíme, co se v utkání semele,“ říká liberecký útočník Radek Valeš před nedělním domácím utkáním.

Z lepšího postavení jde do zápasu tým České Lípy, jemuž po šesti odehraných kolech patří lichotivá šestá příčka v tabulce nejvyšší mužské soutěže. Naproti tomu Liberečtí jsou až dvanáctí, mají však o jeden odehraný zápas méně a v případě tříbodového vítězství v derby by se na Lípu bodově dotáhli.

Tým FBC Liberec odstartoval novou sezonu rozporuplně. Všechny tři venkovní zápasy prohrál s velkým počtem obdržených gólů. Ve Vítkovicích dostal výprask 4:19, na hřišti Střešovic 1:12 a na Spartě 1:9. Obě dosavadní domácí utkání však florbalisté Liberce vyhráli: nad Pardubicemi 7:6 po nájezdech a nad Black Angels minulý pátek 9:5. „Hráli jsme s třemi těžkými soupeři a tyto zápasy jsme jednoznačně nezvládli. Plán, který do sezony máme, však zatím držíme. Potřebujeme ale zlepšit hru se silnými týmy,“ poznamenal liberecký trenér Zdeněk Skružný.

Florbalisté Vítkovic vyhráli v Praze nad Bohemians a jsou v superlize druzí

Českolipští florbalisté mají po šesti zápasech o něco větší důvod k optimismu. Sezonu začali drtivou výhrou 11:3 v Ostravě, pak ovšem přišly tři prohry.

O minulém víkendu se však znovu nastartovali k bodovým ziskům -v Karlových Varech zvítězili 5:4 po prodloužení a v neděli pak po skvělém výkonu doma porazili 8:4 pražskou Spartu. Něco takového se jim navíc podařilo teprve podruhé v historii. „Od začátku jsme si šli pro vítězství, byli jsme všude dřív a dostali jsme se do zápasu. První třetina sice skončila bez branek, ale dokázali jsme hrát trpělivě a počkat si na šanci,“ řekl českolipský trenér David Derka.

Utkání 7. kola Livesport Superligy mezi týmy FBC Liberec a FBC Česká Lípa začíná v neděli 16. října v 15 hodin. Hraje se v hale liberecké Dukly. Vstupenky jsou v prodeji buď na místě nebo v předprodeji na serveru Ticketportal.