Momentka z utkání Vítkovic a Tatranu Střešovice.

Momentka z utkání Vítkovic a Tatranu Střešovice. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Střešovičtí si zastříleli, Bohemians nestačilo ani vedení o pět gólů

  • 0
Ve florbale sice padá hodně branek, ale aby jich jeden tým nastřílel v extraligovém utkání šestnáct? To se zase tak často nestává. Hráčům Tatranu Střešovice se to v neděli povedlo, když jejich kanonádu odnesl předposlední tým tabulky, Kladno.

Šestnáct gólů v jediném zápase ještě letos žádný tým nedal, Střešovicím tak po výsledku 16:3 zatím patří rekord sezony. "Vyzkoušeli jsme si v reálu to, co jsme si řekli před zápasem. Hráči měli obrovskou chuť střílet branky," chválil tým trenér Tatranu Jiří Jakoubek.

Zoufalému Kladnu, které už po šesti minutách prohrávalo 0:4, nepomohlo ani dvojí střídání brankářů, a ve třetí třetině dokonce inkasovalo pětkrát v rozmezí necelých čtyř minut...

Pražské týmy ve 14. kole s góly rozhodně nešetřily. V derby mezi Bohemians a Chodovem jich padlo dohromady sedmnáct a šťastnější byli po výhře 9:8 hosté - i když to tak dlouho vůbec nevypadalo. Po půl hodině Chodov prohrával 0:5 a málokdo by asi věřil tomu, že za takového stavu ještě dokáže zápas otočit. Stalo se: tým z Jižního Města nakonec ztrátu dotáhl a v prodloužení rozhodl o jeho výhře 9:8 Ondřej Mikeš.

"Bohužel jsme do zápasu opět vstoupili vlažně a Bohemka nás vytrestala," věděl kapitán a nejproduktivnější hráč Chodova Matěj Jendrišák. "Od druhé třetiny jsme ale začali konečně hrát. Stáhli jsme hru na dvě pětky, zvýšili tempo a vytvářeli jsme si tlak i šance."

Přesto Chodovští úplně spokojení nebyli. Když už se jim povedlo umazat pětibrankové manko, doufali, že zápas zvládnou dovést k vítězství v základní hrací době.

"Za stavu 6:5 jsem věřil, že přidáme ještě nějaký gól a rozhodneme," přiznal trenér Chodova David Podhráský. "Místo toho přišly další chyby, takže nakonec jsme rádi alespoň za ty dva body."