Mika Kohonen

Mika Kohonen | foto: MF DNES

Souboj Fina proti Finovi vyzněl lépe pro nejlepšího hráče světa

  • 0
Dva Finové a každý v jiné roli. Jeden trenér a druhý nejlepší hráč světa. V neděli se potkali jako soupeři. Úspěšnější byl ten v dresu Finska. Mika Kohonen proti Švýcarům jeden gól dal a na další nahrál. Ty vedl z lavičky Petteri Nykky. Trenér posledních dvou týmů mistrů světa se nechal zlákat k reprezentaci helvetského kříže.

Oba si pochvalovali dobře zorganizovaný brněnský turnaj a báječnou atmosféru.

"Je vynikající. V sobotu přišly téměř dvě tisícovky diváků, to se pak hraje skvěle. Líbí se mi i samotná hala, je to tu opravdu super," nešetřil chválou pro oficiální turnajový web Nykky, jenž by rád pozvedl Švýcary zase výš než jen na čtvrté místo na světě. Minimálně v zápase proti Česku se mu to povedlo.

Kohonen naopak z úvodního utkání turnaje radost mít nemohl, vždyť úřadující mistři světa podlehli domácímu týmu. V sobotu už si však spravili chuť, protože v dramatickém duelu zdolali Švédy.

"Proti Čechům jsme hráli špatně a byli jsme naštvaní, ale další utkání už bylo mnohem lepší. Zvítězilo finské ‚lví srdce‘. Utkání proti Švédům mě baví, protože se můžu hecovat se spoluhráči z klubu. A ještě bych chtěl pochválit české diváky. Jsou skvělí," usmíval se Kohonen.