Boleslavští florbalisté slaví gól.

Boleslavští florbalisté slaví gól. | foto: Karel Pešek, MAFRA

A teď chceme do O2 areny, říká po pohárovém triumfu florbalista Gwuźdź

  • 0
Při vyslovení jeho jména hrozí zamotání jazyka. Radek Gwuźdź je však pro florbalisty Mladé Boleslavi důležitější jako nebezpečný obránce. Ve finále Poháru České pojišťovny dal Otrokovicím dva góly, po trefě na 6:3 Panteři definitivně odpadli. Gwuźdź tak napravil zaváhání ze závěru druhé třetiny.

"Chtěli jsme zahrát nacvičený signál a nevyšlo to," vysvětloval Gwuźdź situaci, po níž Boleslavští dostali hloupý trest za příliš mnoho hráčů a na začátku třetí třetiny museli přečkat klíčové oslabení.

Jak tedy situace měla vypadat?
Jirka Curney měl vystřídat a místo něho měl jít na hřiště Petr Novotný, na kterého jsem měl zpoza brány posílat přihrávku. Tím pádem by se díky střídačce hráč odpoutal od osobní obrany. Jsem rád, že nás Otrokovice nepotrestaly.

Bál jste se o to víc, že se soupeř mohl detailně připravit na přesilovku o přestávce?
Určitě, ale my jsme si zase naopak mohli říct, jak budeme bránit. Otrokovice proměnily první přesilovku, takže jsme tušili, co chtějí udělat.

A pak jste dal důležitý gól na 6:3.
S Jardou Eklem jsme si tam trochu zvláštně přenechali míček. Chtěl jsem ho okamžitě poslat na bránu a vyšlo to.

Byly to rozhodující okamžiky zápasu?
Jasně. Otrokovice před přesilovkou věděly, že jdou do poslední třetiny, ale nevěděly, co s tím. Velkou zásluhu na tom má náš brankář Lukáš Bauer. Byl famózní. A šestý gól Otrokovice úplně shodil.

Na krku se vám houpe zlatá medaile. Jaký je to pocit?
Výborný! Užívám si to, už sotva mluvím. Fakt to stojí za to.

Mladá Boleslav poprvé dokázala naplnit svůj letitý potenciál, souhlasíte?
Bylo vidět, že když chceme, tak umíme hrát dobře. Pár výpadků tam ještě bylo, ale když se jich vyvarujeme, věřím, že výkon ještě může mít stoupající tendenci.

Teď nás čeká závěr základní části v extralize a půjdeme za svým cílem.
Zaútočíte na double?
Jasně, to by bylo nádherné. Chceme se postavit do O2 areny, zahrát si tam superfinále. A pokud už tam budeme, chceme vyhrát.