ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Martin Flousek/ceskyflorbal.cz

Florbalisty čekají na turnaji v Pardubicích zápasy s Finy a Švýcary

  • 0
Předposlední turnajový test před prosincovým mistrovstvím světa v Praze čeká florbalisty v Pardubicích, kde na Mezinárodním turnaji reprezentací změří v pátek síly z úřadujícími mistry světa Finy a v neděli se Švýcarskem. Domácím fanouškům se český výběr pod vedením finského trenéra Petriho Kettunena představí opět po dubnovém turnaji Euro Floorball Tour v Brně.

„V Pardubicích nás čekají nejen mezinárodní zápasy, ale také tréninky. Ty pro nás budou stejně důležité,“ řekl Kettunen. „Kvůli zraněním nevypadaly letní kempy úplně tak, jak bychom si představovali. V Pardubicích se tedy budeme znovu soustředit na věci, na kterých dlouhodobě pracujeme, abychom se v nich opět posunuli.“

Po zraněních už bude mít k dispozici útočníky Matěje Jendrišáka z Linköpingu a Marka Beneše z Tatranu Střešovice. „Zapojí se ale jen do tréninků. Oba se vrací po zranění, nemá tedy smysl je nasazovat do mezinárodních zápasů. Na trénincích uvidíme, jak si vedou a jak jsou na tom s formou,“ uvedl Kettunen.

Český tým nastoupí proti Finsku v pátek v 19:00, duel se Švýcarskem je na programu v neděli ve 13:30. Generálkou na šampionát, který se uskuteční od 1. do 9. prosince, bude turnaj Euro Floorball Tour ve švédské Uppsale 19. až 21. října. Závěrečné soustředění má Kettunenův výběr v plánu od 22. do 27. listopadu.

Nominace českých florbalistů

na turnaj reprezentací v Pardubicích (31. srpna - 2. září)

Brankáři: Lukáš Souček (Vítkovice), Lukáš Bauer (Mladá Boleslav).
Obránci: Jiří Bauer (FBC Ostrava), Adam Delong (Vítkovice), Milan Garčar (Sparta Praha), Ondřej Vítovec (Tatran Střešovice), Martin Kisugite (Tigers Langnau/Švýc.), Ondřej Němeček (Linköping/Švéd.), Patrik Suchánek (Helsingborg/Švéd.), Daniel Šešulka (Wiler-Ersigen/Švýc.).
Útočníci: Mikuláš Krbec, Ondřej Mikeš, Tom Ondrušek (všichni Chodov), Marek Beneš, Filip Langer (oba Tatran Střešovice), Jiří Curney, Jakub Gruber (oba Mladá Boleslav), Lukáš Hájek, Josef Rýpar (oba Vítkovice), Radek Valeš (FBC Liberec), Patrik Dóža (Köniz/Švýc.), Matěj Jendrišák (Linköping/Švéd.), Daniel Šebek (Helsingborg/Švéd.)

,