Radost českých florbalistů (ilustrační foto)

Radost českých florbalistů (ilustrační foto) | foto: Martin Flousek/ceskyflorbal.cz

Čeští florbalisté rozdrtili v přípravném duelu Slovensko

  • 0
Čeští florbalisté rozdrtili ve druhém přípravném utkání v Mladé Boleslavi Slovensko 13:2. Čtyřmi góly k tomu pomohl útočník David Šimek. Tým finského kouče Petriho Kettunena přehrál devátý celek loňského mistrovství světa v Rize výrazněji než v pátek, zvítězil 9:5.

Při páteční premiéře se Šimek sice branky nedočkal, ale dnes se trefil už po 47 sekundách. Rychle zvýšil Veltšmíd, a přestože ve 12. minutě snížil z trestného střílení Talarovič, ale dvoubrankový náskok domácím vrátil rovněž z penalty Šimek a v závěru úvodního dějství se prosadil patnáctiletý Langer.

Druhou část ozdobili Češi před 413 diváky pěti trefami a Šimek měl na kontě ve 38. minutě už čtyř zásahy. Kettunenův tým navyšoval skóre, soupeř gólmana Bauera podruhé překonal až za stavu 1:12. Poslední slovo měl šest vteřin před koncem talent Langer, který tak stihl za první dva duely v reprezentaci tři branky.

„Po pátečním výkonu, který nebyl úplně přesvědčivý, jsme si řekli, že musíme hodně zlepšit všechny činnosti. Hlavně nasazení a koncentraci. Myslím, že se to povedlo. Od začátku jsme si šli za tím, že budeme dominovat a necháme tam všechno,“ řekl český útočník Ondřej Mikeš webu Českého florbalu.

Přípravný zápas florbalistů v Mladé Boleslavi

Česko - Slovensko 13:2 (4:1, 5:0, 4:1)
Branky a nahrávky:
1. D. Šimek (Jendrišák), 4. Veltšmíd (Jendrišák), 17. D. Šimek z trestného střílení, 20. Langer (M. Krbec), 28. Řehoř (Šebek), 37. Šebek (Sýkora), 37. Suchánek (Pražan), 38. Šebek (Jendrišák), 39. Valeš (Mikeš), 43. Gruber, 44. D. Šimek (Jendrišák), 49. D. Šimek (Veltšmíd), 60. Langer (M. Krbec) - 12. Talarovič z trestného střílení, 60. Mráz (Ujhelyi). Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Pol.). Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 413.


Témata: Reprezentace