Momentka z druhého semifinále play-off florbalové Livesport Superligy mezi...

Momentka z druhého semifinále play-off florbalové Livesport Superligy mezi Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav a Chodovem. | foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav

Pohár mistrů ve florbalu byl kvůli koronaviru podruhé za sebou zrušen

Florbalový Pohár mistrů, který se měl uskutečnit 15. a 16. ledna ve švýcarském Winterthuru za účasti mužů Mladé Boleslavi a žen Vítkovic, byl kvůli hrozbě šíření koronavirové varianty omicron zrušen. Rozhodla o tom Mezinárodní florbalová federace IFF v dějišti mistrovství světa v Helsinkách

Turnaj šampionů se neuskuteční podruhé za sebou. Letošní ročník, rovněž naplánovaný na leden do Winterthuru, také znemožnil covid-19. I na něm měly startovat Mladá Boleslav a Vítkovice.

O opětovné zrušení zažádala Švýcarská florbalová asociace s vysvětlením, že kvůli opatřením proti šíření omicronu nenašla možnosti, jak turnaj uspořádat.

„Ve Švýcarsku stejně jako v zemích účastníků turnaje je pandemie nemoci covid-19 stále velice dynamická a rapidně se mění. Opatření jednotlivých zemí způsobují komplikace při pořádání mezinárodních akcí, a proto jsme požádali o zrušení Poháru mistrů,“ řekla šéfka organizačního výboru turnaje Sophie Sutterová.

„Členové Rady IFF chápou těžkosti, s kterými se organizátoři potýkali po současných vládních nařízeních. Vedle péče o bezpečnost všech hráčů a funkcionářů je naší povinností také brát ohled na situaci místních pořadatelů. Nejistota s variantou omicron nám nedává jinou možnost než zrušit Pohár mistrů,“ prohlásil prezident IFF Tomas Eriksson. 

,