Pixbo si smlslo na Tatranu

  • 1
Praha - Konfrontace českých a švédských klubových šampiónů dopadla ve čtvrtfinále elitní mužské kategorie pražského florbalového Czech Open pro pořádající zemi katastrofálně. Obhájce loňského prvenství Pixbo Wallenstam po zahřívací úvodní třetině nakonec rozstřílel střešovický Tatran 12:0 a hráčům spolupořadatelského týmu nedovolil prakticky nic. Přitom první třetina konečnému debaklu vůbec nenasvědčovala, Švédové sice vedli 1:0, ale Tatran statečně bránil a čekal na šance v protiútocích,
 

. Jenže během pěti minut na začátku druhé části  nebylo o vítězi pochyb, pestře hrající Švédové nasypali za záda gólmana Slavíka v rychlém sledu dalších pět branek a stejným přídělem pak v poslední třetině počastovali i vystřídavšího gólmana Trejbala, jehož jedinou radostí mohlo být zlikvidované trestné střílení „Chytat proti Švédům je těžké v každém směru, jakmile jim obránci nechají kousek prostoru, dokáží ho ihned využít k naprosto přesné střele. A naši beci jim to dneska umožňovali poměrně často.

Nebezpečí hrozí prakticky od každého hráče, který je u balónku, téměř vůbec nestřílí příklepem, ale pěkně umístěným tahem a třeba při gólech z půlky míří hlavně nahoru, neboť vědí, že gólman v tu chvíli střelce často ani nevidí.“ přiblížil nelehkou pozici gólmanů proti švédským střelcům na turnaji jinak výborně chytající střešovický brankář Roman Slavík.

České šampiony tak čeká tvrdá půlroční práce, neboť stejný soupeř čeká Střešovice v základní skupině lednového PMEZ, který se v úvodu roku 2003 odehraje opět v Praze.


Témata: Czech Open, florbal