Otrokovice- Havířov, uprostřed otrokovický Matěj Kostka

Otrokovice- Havířov, uprostřed otrokovický Matěj Kostka | foto: Jan Karásek, MAFRA

Otrokovice nepřiblížil k extralize ani divácký rekord. Šance ale žije

  • 0
První šanci na snové vyvrcholení báječné sezony nevyužili. Přesto zůstávají florbalisté Otrokovic ve hře o historický postup do extraligy.

"A nejvyšší soutěž bychom určitě hráli, i když je nám jasné, že bychom se museli výrazně posílit," ujišťuje trenér Pantherů Petr Hrabec.

Postup mezi českou elitu si jeho tým mohl zajistit triumfem ve finále první ligy. Všechny tři zápasy ale zvládl favorizovaný Havířov, který sérii ukončil sobotním jednoznačným vítězstvím 7:2 v domácím prostředí Otrokovic.

"Jsme teď sice hodně zklamaní, ale Havířov byl lepším týmem, sérii vyhrál zaslouženě," přiznává Hrabec. "Soupeř byl mnohem zkušenější, počkal si, až přijdou naše individuální hrubky, a bez milosti je trestal." Platilo to i o závěrečném zápase, v němž Otrokovice držely nadějný výsledek 1:2 a soupeři zle zatápěly. "Po našich zkratech ale přišly tři havířovské góly v rozmezí tří minut a bylo rozhodnuto," mrzelo kouče poraženého týmu.

Nadšeně naopak vyprávěl o 540 divácích, díky nimž bylo hlediště haly zlínské průmyslovky zaplněné do posledního místa. "Byla to historicky nejvyšší návštěva na florbal v kraji, atmosféra byla fantastická, já jsem takovou při florbalu ještě nikdy nezažil. Lidé nám fandili i za stavu 1:6 a také po zápase nám i přes prohru dlouho tleskali a děkovali hráčům. Byl to nádherný zážitek," těšilo trenéra Hrabce.

Havířov coby loňský účastník extraligy strávil v první lize pouhý rok, Otrokovice hrály ještě loni třetí nejvyšší domácí soutěž. Přesto mohou postoupit mezi elitu, pokud si v baráži poradí s pražskou Spartou. Série hraná na tři vítězství začíná o víkendu dvěma zápasy na palubovce devátého týmu extraligy.

"Další víkend se bude hrát u nás, ale zatím nemáme zajištěnou halu, protože strojní průmyslovka už je na sobotu obsazená," přiznává organizační potíže trenér Petr Hrabec. "Sparta sice v sérii bude favoritem, vždyť se v extralize až v posledním kole připravila o účast play-off. Ale Havířov už dal našemu mladému týmu za vyučenou, teď uděláme maximum pro to, abychom sérii zvládli. Každopádně už teď je pro nás sezona zcela fantastická."