Michal Kvapil, trenér otrokovických florbalistů

Michal Kvapil, trenér otrokovických florbalistů | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Tahoun otrokovického útoku má nohu v sádře. Velká ztráta, lituje kouč

  • 0
Tohle je pro ně těžká rána. Minimálně čtvrt roku se budou muset superligoví florbalisté Hu-Fa Panthers Otrokovice obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče. Lukáše Pešata vyřadila na dlouhou dobu z činnosti zlomená zánártní kůstka, vrátit by se mohl po prosincovém mistrovství světa. „Je to pro nás velká ztráta,“ ví kouč Panterů Michal Kvapil.

Pešat se stal hned po svém loňském příchodu z Vítkovic nejúdernějším hráčem Otrokovic a základní část zakončil s bilancí 18 branek a 31 asistencí, v zápase s Českou Lípou zvládl dokonce sedm bodů.

I letos je po čtyřech kolech na čele kanadského bodování týmu, přestože poslední duel už vynechal. „Nepovažuji se za lídra, body vyplývají ze hry, dařilo se celé lajně,“ chválí Pešta své spoluhráče, kteří se teď musí o jeho příspěvek podělit. Zranění si přitom „zavinil“ sám. V závěru prodloužení domácího utkání s Mladou Boleslaví netrefil prázdnou bránu soupeře a při návratu do obrany si zvrtl nohu. Diagnóza byla nemilosrdná – zlomenina a šest týdnů sádry.

„Byl to pro mě hodně smolný zápas. Přemýšlel jsem nad tím skoro celou noc. Nebylo to snadné, tak jsem se na tom snažil aspoň najít nějaká pozitiva. Mám čas zapracovat na horní polovině těla a přibrat,“ líčí Pešat.

Ač v pohybu značně omezený, už o dva dny později se zapojil do práce realizačního týmu a v zápase proti Střešovicím pomáhal hlavnímu kouči v roli falešného asistenta.

„Radí se se mnou o určitých věcech, dává mi velkou důvěru. Vidím teď hru z jiného pohledu,“ říká Pešat, který nechce po dobu léčení vynechat žádný superligový duel. „Bude to náročné, ale pro tým to chci udělat.“

Otrokovický start sezony považuje za průměrný. Ze čtyř kol získali Panteři pět bodů, přičemž třikrát nastoupili ve své hale.

„Střetli jsme se sice se silnými soupeři, ale máme na víc. Rezervy máme hlavně na útočné polovině, málo držíme míček,“ všímá si Pešat, bez jehož umu si musí Otrokovice poradit i v neděli na hřišti Bohemians.